"See on tegelikult paljude inimeste probleem, et tekivad ärevused," avas Oleg Sõnajalg abikaasat laastanud haiguse tagamaasid.

"Tema hakkas oma ärevushoogusid mõõduka alkoholitarvitamisega leevendama, see ka ei aidanud. Siis ta läks psühhiaatri juurde, sai antidepressandid ja rahustid, sattus sellesse lõksu," nentis Oleg Sõnajalg. "Mis siis nüüd teha, kõige lihtsam olnuks lüüa käega," küsis ta.

"Mina panustasin sellesse, tegin tööd ja otsisin võimalusi. Oleme oma elust viimased 15 aastat investeerinud rehabilitatsiooni, oleme Lootuse küla asutajadki. Viivi tegi selle otsuse ja läks sinna," rõõmustas Oleg Sõnajalg. "Olen seda protsessi nüüd 10 kuud jälginud, see muudatus on nii sügav ja põhjalik! Ta on leidnud kutse, ta pühendab oma elu teiste toetamisele. Lapsedki näevad seda fenomenaalset muudatust," rääkis ta.

Lootuse Küla on 2000. aastal piiskop Märt Vähi ja tema poja Andrew Vähi asutatud avalikes huvides tegutsev mittetulundusühing, mille eesmärgiks on sotsiaalselt vähekaitstud ja probleemsete inimeste – alkoholi- ja narkosõltlaste – võõrutamine, rehabiliteerimine ja abistamine tavaühiskonda naasmisel.

Lootuse Küla taristu ja hoonetekompleksi rajamist Laitse lähistel alustati 2003. aastal. Enne 2000. aastat tegutseti paranduskodu Suurupi Sild nime all.

Tulistamiskahtlusega Taavi Sõnajala kohta lausus Oleg Sõnajalg, et tal pole rohkem infot, kui ülejäänud ühiskonnal. "Ma loodan, et uurimisorganid selgitavad välja, kes on süüdi, mina olen rõõmus, et mu poeg on elus, et kõik teised on elus," lisas ta.