EV100 juubeliks valmiv kodumaine draamasari “PANK” käsitleb tõsielulisi sündmusi 1990ndate turbulentses Eestis. Tol perioodil toimunud ajalooliste sündmuste foonil rullub lahti inimlik draama, mille osalistel tuleb pidevalt ümber hinnata nii valuutakursse kui isiklikke väärtushinnanguid.

Sarja ühtedeks peategelasteks on abielupaar Ülle ja Kalju Tamm, keda kehastab paar aastat tagasi lahku läinud näitlejatepaar Evelin ja Priit Võigemast. “Pank” räägib omaaegse Hansapanga loomisest ja Kroonika andmete kohaselt juba spekuleeritakse, et tegelaskujud on maha viksitud Hansapanga kunagisest esipaarist, Tiina ja Jüri Mõisast, kes läksid päriselus ka muidugi lahku…

“Sarja ükski tegelaskuju ei kopeeri sajaprotsendiliselt päris elus olnud inimesi,” seletas “Panga” üks produtsente Paul Aguraiuja möödunud sügisel Kroonikale. “Ma ei tõmbaks selgeid paralleele. Grimeerijad soovitasid Evelinil rolli jaoks juuksed tumedaks värvida ning ta oli sellega nõus, kuid see ei tähenda ka veel seda, et ta oleks just Tiina Mõis.“

Kuigi Priit Võigemast ja Evelin Võigemast tunnistasid 2016. aasta detsembris avalikkusele, et nende suhe on läbi, näib kuum suvi ja ehk ka nüüdseks möödunud seriaalivõtted olevat selle taas üles soojendanud.

Juuli lõpus Kultuurikatlas aset leidnud muusika- ja elustiilifestivalil Sweet Spot tšillisid Võigemastid oma näitlejatest kolleegidega mõnusalt koos, lausa mõlemad festivalipäevad jutti.

Kaamera ette jäi paar teise päeva õhtul, kui festivali oli lõpetamas üks peaesinejaid Róisin Murphy. Priit seisis paari inimese jagu Evelinist eemal, üsna lava ees. Samal ajal elas Evelin omaaegsele superstaarile ennastunustavalt kaasa.

Võigemaste on pärast kurvakstegevat uudist nende lahkuminekust veel koos nähtud. Mine võta kinni, mis paari elus toimub — paar päeva pärast Sweet Spoti käis filmi “Imelised 2” eelesilinastusel Evelin üksi.

Lisaks Võigemastidele teevad sarjas kaasa Sergo Vares, Andres Dvinjaninov, Gert Raudsep jt. Stsenaristid Eero Epner ja Tarmo Jüristo, režissöörid Marianne Kõrver, Jan-Erik Nõgisto, Juhan Ulfsak ja Rainer Sarnet, produtsent Paul Aguraiuja.

“Pank” on ETV eetris juba oktoobrist.