Olgu öeldud, et nädala alguses Kroonika lugejate seas korraldatud küsitluse põhjal peetakse parimaks siiski Pärnut, 17% hääletanuist hindaks sobivaks aga just pealinna. On ka neid, kelle arvates on tähtis, et festival toimuks rannas, täpsem oht polegi nii oluline. Kommentaariumis leiab arvukalt pakkumisi erinevatele pealinna lähedastele randadele: Kloogaranna, Võsu ja mitmed teised on lugejate arvates sobilikud, ent ilmselt transpordi ja ööbimiste mõttes pea sama keerukad kui Pärnu.

Kui Henri Lindali avameelsest intervjuust ridade vahel lugeda (SIIT), peaks koht olema mugav ennekõike väliskülalistele nii ligipääsu kui muus osas, sest jätkusuutliku festivali aluseks on ennekõike just Eestist väljaspoolt tulevate külastajate hulga suurendamine. Kahtlemata on üks neist sadama ja lennujaamaga pealinn. Seda silmas pidades arutlemegi nüüd veidi erinevate võimalike kohtade heade ja vigade üle, ent ei unusta ka teisi linnasid, mis kindlasti sooviks 6-9 miljonit lisakäivet linna ettevõtlusesse, nagu Pärnu seni igal suvel selle ühe nädala jooksul nautinud on.

Patarei vangla

Kindlasti oleks Patarei üks põnevamaid festivalikohti, ent bassikõminale ja hüppevõngetele ei peaks vana merekindlus ilmselt oma praeguses seisus vastu kahjuks. Mitmed sisehoovid ja siseruumid lubaks küll ägedaid lahendusi luua, ent 20 000-30 000 inimest päevas need ilmselt ei mahutaks ega üle elaks.

Stroomi rand

Kõrged torn- ja paneelmajad Stroomi ranna lähedal oleks kindlasti festivalitegevusest häiritud, ent Pärnu kogemus on näidanud, et see poleks midagi ületamatut. Piisavalt pargiala ka väiksematele lavadele, suur lai tee ligipääsuks ja terve pealinn kõigi oma võimalustega käe-jala juures, oleks see kindlasti lähim alternatiiv senisel kujul festivali jätkumisele. Eelmiselgi aastal arutlusel olnud kohale tõmbas aga Põhja-Tallinna linnaosavalitsus elanike huve silmas pidades kriipsu peale. Vaevalt seda muuta saaks ka täna.

Lauluväljak

Kümned suurkontserdid ja erineva rahvahulgaga festivalid on tõestanud, et lauluväljak on kümnete tuhandete võõrustamiseks kahtlemata üks mugavaim paik – kesklinna lähedus, ent elurajoonist teatav eemalolek suureks abiks. Iseasi kui palju Weekendi rannafestivaliks pidavaid külastajaid merest eemal toimuva feelingut naudiks...

A Le Coq Arena

Värskelt renoveeritud jalgpallistaadion ning selle ümbrus oleks igati sobilik koht, kui järgida maailma eeskuju, kus palju festivale just linnalähedastel suurte staadionitel peetakse. Ainsaks miinuseks, et meil asub see staadion pea linna südames ning häiritud osapooli oleks ümbritsevas piirkonnas ilmselt palju. Mahutavus sobivalt 25 000 inimest + istekohad ja harjutusväljaku alad lisaks erinevate lavade ehituseks.

Samas veel…

Narva

Kreenholmi manufaktuuri saar, mis suvel menukaks etendusepaigaks “Kremli ööbikutega” sai, annaks kindlasti võimaluse korraldajatel mängida suurepäraselt põnevate visuaalsete lahendustega. Eraldi saareke ei segaks linnaelanikke ja ka turiste võiks sinna Venemaalt kerge vaevaga ohtralt loota, ainsaks mureks sama mis Pärnu puhul – napp ööbimiskohtade arv või nende ränk hind sündmuse ajal nii turistile kui Narvast väljaspool elavale eestlasele.

Sama mure ees oleks ka tudengipealinn Tartul, mis suvel kindlasti suurte turistide hulga üle rõõmus oleks. Võimalikud kohad Tartus ERMi tagune tühermaa, kus toimub ka tudengite öölaulupidu, Maamessi toimumiskohaks olev messikeskus, ent suuremalt jaolt ilmselt festivalikorraldajate eesmärki ei täidaks ning sarnaneks võimalustelt enim Pärnuga.