Esimene tõsisem samm sellel teel võetakse ette koos Väinoga — punane Žiguli viib naaberkülla šašlõkimaterjali järele. Kohapeal selgub, et paljude tulevaste šašlõkkide materjal jookseb, saba seljas, karjamaal ringi ja on nii “nunnu”, et kas või nuta! Tüdrukud siiski ei nuta, vaid hakkavad lambaid taga ajama — et neid kallistada! Lõpuks õnnestubki üks uteke kätte saada ja too saab ülepea ära-musitatud.

Seda jubedam on kodus auto pagasiruumist välja tõsta verine lihakere, mille tükeldamisel ka piigade abi oodatakse. Nad teevadki vapralt proovi, ehkki tunnistavad, et toorest liha pole senise elu jooksul veel katsuda tulnud.

Hoopis loomingulisem ettevõtmine on aga iseendast jaanipäeva-plakati meisterdamine. Rõõmsad riided selga, vasikas rekvisiidiks ja Väino fotograafiks — nii need postrid sünnivad! “Tulge jaanitulele, kohal oleme ka MEIE!” võib peagi kohalike plankude pealt suure pildi alt lugeda.

Ka kasevihtade tegemine osutub päris lõbusaks tööks. Tüdrukud lähenevad metoodiliselt — igas vihas olgu 20 oksa! Ja siis kireva siidilindiga kinni…Ja ehk mõnele veel kaunistuseks lilled ka sisse…Kuigi Väino kohtuotsus kõlab, et selliste vihtadega küll lavale ei minda ja peremees neidude kätetöö bukettideks ümber nimetab, võetakse suund laadale — vihtasid müüma!

Ja kaubaks läheb tüdrukute tehtud kunst küll, eriti tänu müügiosavusele. 600 krooni vihtade eest ja veel 150 muside vastu — pole ju paha! Nüüd saavad neiud rahuldada ka ammupiinavat šoppamisvajadust. Et aega on üle ja üks lahke papi moosib ehtsate dollaritega ära nii tüdrukud, hobuseomaniku kui isegi hobuse enda, saavad tibid ka ratsutamist proovida.

Kissa-Märdile saabuvad senikaua aga kallid külalised — perenaise Elli vennatütred, keda aastaid pole nähtud. Nüüd pole muud, kui kartulisalat teha ja koogid küpsetada, sest jaaniõhtu läheneb juba hullu hooga. Ja järgmine saade viib “kasutütred” ju juba linna tagasi…

*******

require_once "$admin_dir/projects/video/index.inc"; video(2,'http://www.tv.ee/static/manager/pildid/console/tv.ee/playasx.asp?videoid=2E40D468-AE5A-48EF-8A4C-AFE4C3D9FFBA{}');?>