Suurbritannias tähistatakse juuni alguses suurejooneliselt 96-aastase kuninganna Elizabethi 70. troonijuubelit. Kuninganna on langetanud otsuse ja valinud suurüritust juhtima prints Williami ja tema kaasa Kate'i.

Tänavu saavad troonijuubeli pidustused olema veidi teistsugused, kuna Elizabethi tervis on aastatega halvenenud. Kui kuldjuubelil külastas kuninganna koos abikaasa Philipiga erinevaid Inglismaa paiku, siis sel aastal ta enam sellist retke ette võtta ei jõuaks. Sündmuse toimumise kuupäevad ja asukoht pole veel kinnitatud, kuid troonijuubelit tähistatakse juunikuu alguses. Pidustused algavad traditsioonilise paraadiga 2. juunil.

Pikalt spekuleeriti, kas troonijuubelil osalevad ka prints Harry ja tema abikaasa Meghan. Hiljuti aga teatas hertsoginna, et kavatseb Elizabethi peol siiski osaleda. Tõenäoliselt on üritusele tulemas ka lapsed, 3 -aastane Archie ja alla aastane Lilibet. See peaks rõõmustama kuningannat, kes pole kunagi Lilibetiga kohtunud.

Reisiotsuse teade tuli vahetult pärast seda, kui kuninganna teatas, et keelas seksuaalses väärkohtlemises süüdistatud prints Andrew'l võimaluse osaleda ühel perekondlikul sündmusel. Ta ei tohi osaleda koos teiste pereliikmetega palee rõdul tseremoonia "Trooping the Color" avamisel. Väidetavalt jäävad sündmusest ilma ka Meghan ja Harry ning esindatud on vaid ametlikke kuninglikke kohustusi täitvad pereliikmed.