Kuningliku pere liikmed ilmusid eile Londonis Buckinghami palee rõdule rahvast tervitama ja jälgisid õhuväe lennukite möödalendu. Kuninganna kõrval seisid prints Charles, hertsoginna Camilla, Prints William oma perega, printsess Anne oma abikaasaga, prints Edward oma perega ja mõned vanema generatsiooni kroonitud pead.

Tema Majesteet paistis igati rõõmsameelne ja tegus, ta lehvitas rahvale. Lisaks osales ta eile õhtul Windsori lossi juures üritusel, kus süüdati valitsusjuubeli auks 1500 tõrvikut.

BBC vahendab nüüd, et 96-aastane Elizabeth II tundis end siiski sõjaväeparaadil veidi kehvasti, mistõttu tuli teha raske otsus. Täna St. Pauli katedraalis aset leidval jumalateenistusel teda pole. Palee poolt viidati, et arvestati, mis teekond sinna eelneks ja mis füüsilist pingutust kogu teenistus kuningannalt nõuaks.

Praeguse kava kohaselt näeb avalikkus kuningannat taas laupäeval, mil ta peaks jälgima hobuste võiduajamist. Kas ta sel üritusel osaleb, pole veel kindel.

Terviseprobleemide tõttu on Elizabeth II pidanud tänavu veel mitmest sündmusest kõrvale jääma. Näiteks aprillis ei osalenud ta lihavõttepidustustel, teda asendasid Charles ja Camilla.