Kuningliku pere vanemad liikmed teavad rääkida, et monarh, kes on ka Rahvaste Ühenduse juht, ei osale aina süveneva nõrkustunde tõttu mängudel, vahendab Daily Mail. Tema asemel võtab koha sisse prints Charles ning mängudel saab näha ka teisi kuningliku pere liikmeid. Nii prints William kui ka hertsoginna Kate osalevad avatseremoonial ja tõenäoliselt võtavad nad kaasa ka oma kolm last.

Peale Cambridge'i hertsogipaari näeb Rahvaste Ühenduse mängudel ka kuninganna noorimat poega prints Edwardit oma kaasaga ja printsess Anne'i. Kuninganna Elizabeth on mängude patroon ja on pidanud sündmusest loobuma ainult paar korda viimase seitsme kümnendi jooksul. Prints Edward on mängude asepatroon.

Oktoobris käivitas kuninganna Rahvaste Ühenduse mängud Buckinghami palees teatepulgaga, mille sisse pani ta salajase sõnumi, mida ei loeta ette enne mängude õiget algust. Viimastel kuudel on monarh pidanud loobuma paljudest kuninglikest sündmusest oma halva tervise tõttu, mida palee kirjeldab kui “episoodilisi liikumisprobleeme“.

Mängude avamise ajal viibib kuninganna oma korralisel suvepuhkusel Šotimaal ja peaks ekstra mängude avamiseks Birminghami sõitma. Seda peetakse hetkel tema jaoks aga liiga väsitavaks. Buckinghami palee pole aga kuninganna eemalejäämist sündmusest kinnitanud ega ka ümber lükanud. “Otsused sündmustel osalemise kohta tehakse ajale lähemal,“ teatas palee esindaja ja lisas, et Rahvaste Ühenduse mängud on kuninganna ajakavas veel olemas.