Poplauljanna Halsey on võtnud seisukoha USA ülemkohtu otsuse suhtes tühistada üldised abordiõigused. Halsey sünnitas tänavu juunis oma esimese lapse, kuid naisel on rasedus varasemalt kolmel korral katkenud.

„Paljud uurivad, kas rasedus ja raskused lapsesaamisel on minu seisukohta abordi suhtes muutnud,“ räägib Halsey väljaandele Vogue. „Vastus on kindel ei.“ Artist avaldab, et pole kunagi oma seisukohas nii kindel olnud kui praegu.

Muusik on varasemalt öelnud, et 2015. aasta ringreisil olles katkes tal rasedus ning seejärel tuli sooritada tehislik abort. „Ühe nurisünnituse tagajärjel tuli sooritada ka tehislik abort, kuna mu keha ei katkestanud rasedust täielikult,“ jagab lauljanna. „Abort päästis minu elu. Igaüks peab saama ise otsustada, millal ja kuidas soovib endale last saada.“

USA ülemkohus on tühistanud pretsedendipõhise põhiseadusliku õiguse abordile. Osariigid saavad nüüd oma abordiseadused ise määrata. Umbes pooled osariigid säilitavad abordiõiguse ja umbes pooled osariikidest mitte.