Jõekalda avaldas TV3-le, et tegelikult on tal foobiaid palju ning on proovinud nendest aastate jooksul mitmel viisil vabaneda. Näiteks juhtis Jõekalda üle kümne aasta tagasi saatesarja „Foobia“, kus ta koos teiste vaprate eneseületajatega oma hirmudest vabaneda lootis. Saates juhendasid osalejad professionaalsed terapeudid, et paanilisest ja põhjendamatust hirmust vabaneda. Jõekalda tõdes saates, et foobiatest on võimalik vabaneda.

„Lihtsalt tuleb oma hirmudega pidevalt tegeleda, mitte neid vältida. Aga kuna olen piisavalt laisk, siis siiani tunnen ebamugavust ämblike, madude või koerte seltskonnas, ei roni kõrgetesse kohtadesse ja ka vette lähen alati vestiga, mis on ka mõistlik, kui ujuda ei oska,“ rääkis Jõekalda.

Juba 2009. aastal tunnistas saatejuht, et hirm ämblike ees on jõudnud selleni, et ta ei saa enam isegi keldrisse minna, ning tema foobiad segavad igapäevaelu. „Keldriukse kohal vaatad, et midagi pähe ei kukuks. Kui ämblikuvõrgud näkku tulevad, siis on õudustunne!“ Pidev hirm tüütas Kristjani korralikult ära. „Ma olen nii paganama väsinud nendest hirmudest!“ tõdes teletäht tollal.