2022. aasta suvi pole Soomes festivalide ja ürituste osas libedalt möödunud. Täna teatas Soome meedia, et ära jäetakse ka Radio Suomipopi traditsiooniline sügiskruiis. Seda põhjusel, et Tallinki Silja Europa laev seilab oktoobrikuus hoopis võõrastel vetel. Nimelt prahiti Europa alates 20. augustist seitsmeks kuuks Hollandisse. Laeva kasutatakse seal ajutiseks majutamiseks.

Suomipop teatab peo tühistamisest nii Instagrami kui ka Facebooki lehtedel. „Tallink Siljal ei ole praegu võimalik saata meile asenduslaeva ning üritust ei saa ka mujale kolida,“ kommenteerib korraldaja.

Raadio Suomipopi kruiisil pidid esinema Sanni, Portion Boys, Ressu Redford ja Olli Halonen. Piletid olid juba müügil. Kõik laeval toimuma pidanud üritused on tühistatud ning võimalikku asenduslaeva kruiisidele või sündmustele ei leita.

Ürituse ärajäämine on sotsiaalmeedias kõvasti nördimust tekitanud. Tallinki kommunikatsioonidirektor Katri Link ütles augusti alguses Ilta Sanomatele, et teemakruiiside korraldust kaalutakse individuaalselt. „Töötame selle kallal igal üksikjuhul eraldi,“ selgitas Link. „Võtame klientidega ühendust ning püüame leida ja pakkuda erinevaid lahendusi.“

Tegu pole esimese üritusega, mis ei lähe põhjanaabritel sel suvel plaanipäraselt. Kuu aega tagasi tagasi toimunud Weekend festivalil oli erinevate probleemide tõttu palju negatiivset vastukaja. Ürituse korraldaja andis juba enne festivali algust teada, et mitmed artistid on esinemise tühistanud, ning korralduses esineb tõrkeid.

Veidi hiljem teatas Ed Sheeran, et tühistab kontserdi, mis pidi esialgselt toimuma 21. augustil Helsingi olümpiastaadionil. Oma esinemise tühistas sel suvel ka Limp Bizkit, kes pidi olema Oulus Qstocki festivali peaesineja.