Eelmise nädala esmaspäeval tulnud teate kohaselt külastavad Harry ja Meghan Ühendkuningriiki ja ka Saksamaad septembrikuu alguses. Nad viibivad mitmel tähtsal kohtumisel nii Manchesteris kui ka Düsseldorfis ning toetavad organisatsioone, mis neile eriti südamelähedased on. Tegemist on Sussexi hertsogipaari esimese visiidiga kunagisele kodumaale pärast juulikuus toimunud kuninganna Elizabeth II troonijuubeli pidustusi.

Kuigi paari visiidil on üllas eesmärk, ei ole kuningliku eksperdi Kinsey Schofieldi sõnul Briti kuninglik perekond uudise üle „teps mitte õnnelik“. Schofield usub, et paari otsuse külastada Suurbritanniat tegi hullemaks see, et nad teatasid sellest samal päeval, kui printsess Anne tähistas oma 72. sünnipäeva. Teate avaldamise kuupäeva tõttu on Harry ja Meghan tohutult etteheiteid saanud.

„Kuningliku pere põhiliikmed ei ole üldse rõõmsad esmaspäeval tulnud teate üle. Eriti sellepärast, et Harry ja Meghan otsustasid selle avaldada täpselt Anne'i sünnipäeval,“ ütles Schofield. Kuninglik pere oli tol päeval printsessi sünnipäeva tähistamise meeleolus ning ka kuninganna soovis oma tütrele tähtsa päeva puhul õnne, vahendas Express.

Sussexi hertsogipaari visiidi täpsete detailide kohta pole palju teada, kuid Schofield usub, et Harry ja Meghan ei taha kuningliku perega palju kokku puutuda. „Ma arvan, et ainukene inimene kuninglikust perekonnast, kes võib üritada Sussexitega kohtuda, on kuninganna. Harry ja Meghani külastus tundub nagu koopia kuninglikust visiidist ja ma ei usu, et kuninganna tahab seda julgustada,“ lisas ekspert.