Metro kirjutab, et paar vaatas Boston Celtici ja Miami Heati kohtumist. Kuninglikku paari näidati suurel ekraanil, millele osa inimesi reageeris negatiivselt.

Nemad ise selles süüdi ei ole, põhjus peitub Williami ristiema näotus käitumises. Enne kõnealust mängu oli Briti kuningakoda teatanud, et leedi Susan Hussey ei tööta enam nende heaks. Too otsustas ise lahkuda, kui tema rassistlikud ütlused päevavalgele tulid.

Vahejuhtum leidis aset teisipäeval Buckinghami palees, kuhu 83-aastane Hussey oli tulnud kuninganna Camilla kutsel. Parasjagu toimus naistevastase vägivalla vastane üritus, kuhu oli kutsutud ka teiste riikide kroonitud päid.

Üritusel osales Ida-Londonis tegutseva heategevusorganisatsiooni Sistah Space direktor Ngozi Fulani, kes on aastaid töötanud selle nimel, et suurendada teadlikkust koduvägivalla kohta. Ta ütles, et oli leedi Hussey käitumisest šokeeritud.

Fulani sõnul oli leedi Hussey küsinud temalt, kust ta pärit on. Kui tumedanahaline Fulani oli mitu korda kinnitanud, et on Suurbritannias sündinud ja üles kasvanud, ei rahuldanud see siniverelist daami. „Kust sinusugused inimesed tulevad?“ oli leedi Hussey korraga pärinud. Ta ei olevat sugugi nõustunud sellega, et mustanahaline Fulani peab end britiks, vaid oli mänginud lausa „arvamismängu“, kus tema vestluspartneri juured võivad olla.

„See oli mulle ja veel kahele naisele nii suur šokk, et seisime mõnda aega täielikus vaikuses. Olin lihtsalt toa nurgas, naeratasin, suhtlesin lühidalt nendega, kes selleks soovi avaldasid, ja siis lahkusin,“ meenutas Fulani üleeilset üritust.

Kensingtoni palee, mis esindab Williamit ja Kate’i, on vahejuhtumi täielikult hukka mõistnud. Avalikus teates kinnitati, et rassismil pole tänapäeva ühiskonnas kohta.

Rassism on Ameerika Ühendriikides äärmiselt tundlik teema, millest ka vastav reaktsioon kuningakoja liikmete suhtes. William ja Kate ise jäid rahulikuks ning ikkagi lehvitasid ja naeratasid rahvale.