Filmis teeb kaasa ka Brainstormi solist Renārs Kaupers, kes on filmi lõpus kõlava laulu „Alive Again“ autor. Alates 9. detsembrist on „Erik Kivisüda“ kinodes üle Eesti.

11-aastasel Erikul on kivist süda. Teda ei häiri, et ta vanematel pole tema jaoks aega, et tal pole ühtegi sõpra või et ta peab kolima vanatädi Brunhilda pärandatud majja, mis näeb välja nagu tondiloss. Uues majas avastab Erik, et seal elab veel üks perekond, temavanune Maria oma isaga, kelle Eriku vanemad kavatsevad välja visata. Maria teatab Erikule, et tal on salaplaan, kuidas Eriku perekonda majast minema ajada. Tegelikult soovib ta üles leida oma kadunud ema, kes neid väljatõstmise eest kaitseks. Kahekesi satuvad nad muinasjutulisele teekonnale Kahevahelmaailma ning Erik avastab, kui raske on kivist südamega tegelikult elada.

Filmi loovmeeskond koosneb oma ala tõelistest tippudest ja rahvusvaheliselt tunnustatud tegijatest. Stsenaristid on Livia Ulman ja Andris Feldmanis („Kupee nr 6“, „Teesklejad“) , operaatorid Tuomo Hutri („Vehkleja“, Soome) ja Ivar Taim („Roosa kampsun“, „Karv“, „Mehetapja“), kunstnik Kari Kankaanpää („Kupee nr 6“, Soome), kostüümikunstnik Anu Lensment („Sandra saab tööd“, „Kertu“, „Võta või jäta“), heliloojad Kipras Masanauskas („Santa“, Leedu) ja Renars Kaupers (laulud, Läti), helirežissöör Vladimir Golovnitski („Teesklejad“, Sergei Loznitsa filmid, Leedu), grimmikunstnik Frédo Roeser („Tüdruk pärlkõrvarõngaga“, Luksemburg) ja monteerija Felix Sorger (Luksemburg).

See Eesti läbi aegade kallieim mängufilm valmis Eesti, Luksemburgi, Ukraina, Leedu, Läti ja Soome koostöös. Filmi produtsent on Riina Sildos (Amrion OÜ), kaasprodutsendid Adrien Chef ja Paul Thiltges (Paul Thiltges Distributions, Luksemburg), Uljana Kim (Uljana Kim Studios, Leedu), Vitaliy Sheremetiev (Esse Production House, Ukraina), Alexy Bardi ja Helen Vinogradov (Helsinki-filmi Oy, Soome) ja Roberts Vinovskis (Locomotive Productions, Läti).

Filmi valmimist toetasid Film Fund Luxembourg, Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Leedu Filmikeskus, Ukraina Riiklik Filmiagentuur, Soome Filmi Instituut, Läti Rahvuslik Filmikeskus, Eesti kultuuriministeerium, Viru Filmifond ja Creative Europe.