Heategevuslik Jõulusahver kogus sel aastal toetusi MTÜ-le Mondo, kes suunab selle Ukraina sõjast puudutatud piirkondade ülesehitamisele, et vabastatud külade ja linnade elanikud saaksid koju naasta. Paljudes Ukraina piirkondades on suur vajadus generaatorite järele, sest tavapärane energiavarustus on rivist väljas.

Sahvril kauples inimesi Eesti Draamateatrist, Rahvusooper Estoniast, Eesti Noorsooteatrist, Tallinna Linnateatrist ja Vanemuisest, aga ka mitmeid vabakutselisi teatrikunstnikke ja näitlejaid. Samuti oli Jõulusahvril esindatud teatriga tihedalt seotud kirjanikud Indrek ja Eva Koff oma kirjastusega Härra Tee ja proua Kohvi. Osa võtsid ka Ukraina toetamisega seotud organisatsioonid – MTÜ Mondo, Eesti Pagulasabi sotsiaalne ettevõte Siin & Sääl ning Ukraina kultuurikeskus.

Sahvri ajal toimusid suures saalis raamatute esitlused ning erinevad muusikaetteasted.

Reede õhtul kell 20.00 tuleb suures saalis lavastatud lugemisele „Täna loeme visa hinge“, lugemise idee taga on Mehis Pihla ja Kairi Kruus. Lavastajana juhendab Mehis Pihla, loevad Gert Raudsep, Mait Malmsten, Hilje Murel, Hendrik Toompere jr, Rein Oja, Taavi Teplenkov, Tõnu Oja, Ülle Kaljuste, Tiit Sukk, Teele Pärn, Märten Metsaviir, Christopher Rajaveer, Kristo Viiding, Janno Jaanus. Lavastatud lugemise piletitulu annetab teater samuti heategevuseks MTÜ-le Mondo.

Üks sahvri eestvedajaid Kersti Heinloo: „Jõulusahvrit on Draamateatris läbi viidud nüüd juba ligi kümme aastat. Sellest on kujunenud sündmus, mida teatrirahvas ja publik aegsasti oma kalendritesse üles märgib, et meeleolukast ja õdusast koosviibimisest osa saada. Draamateatri Jõulusahver on üritus, kus saad tulla öelda tere oma lemmiknäitlejale, kiita tema viimast rolli ning ühtlasi osta temalt jalga soojad sokid või viia kaasa maitsev hoidis oma kodu peolauale. Väga oluline on, et läbi aastate oleme kõik ühiselt toetanud tänu heategevuslikule kohvikule mitmeid abivajavaid organisatsioone ja toonud nii helgust pimedasse talveaega.“