Seely sõnul on ta juba asunud vastava eelnõu koostamist uurima, vahendab The Guardian. Tooride partei esindaja plaanib eelnõu esitada ainuisikuliselt ja tähtajaks on esialgu seatud tuleva aasta algus.

Kuigi sellise sammu peamiseks põhjuseks peetakse neljapäeval Netflixis linastunud kõmulist dokumentaalfilmi, siis väidab Seely, et valmistus selleks eelnõuks juba enne filmi väljatulekut.

„Seal on ka poliitiline külg,“ ütles Seely. „Lisaks oma perekonna mahategemisele ja avalikust kurvastusest rahateenimisele ründab ta (prints Harry - toim.) selle riigi olulisi institutsioone,“ kommenteeris tooride liige.

Briti meedia toob aga välja, et üksikute saadikute esitatud eelnõud saavad parlamendis väga harva laiemat toetust.

Samuti toob meedia välja, et Seely plaanib viidata seadusepügalale, mis tegelikult loodi juba 1917. aastal ja mille eesmärk oli teine: võimaldada võtta ära kuninglikud tiitlid neilt kuningliku perekonna liikmetelt, kes toetasid toona Saksamaad.

Samal ajal on töölispartei esindaja Rachael Maskell juba esitanud eelnõu, mille kohaselt saaks valitsev monarh või parlamendi vastav komitee kuninglike tiitlite eemaldamiseks uued võimalused. Selle eelnõu „põhjustajaks“ oli skandaalne prints Andrew, kellelt soovitakse ära võtta York`i hertsogi tiitlit.

Poliitikutest on skandaalse sarja kohta sõna võtnud ka tööminister Guy Opperman, kes soovitas BBC-s üles astudes Netflixi sarja boikoteerida. Poliitiku sõnul ei tekita seriaal kuninglikule perekonnale erilist mõju, mistõttu pole seda mõtet jälgida.