Zevakin ütles Äripäeva raadiosaates „Läbilöök“, et tema arust on olenemata isiku vanusest vargus alati ikkagi vargus.

“Ja kui inimesed küsivad, et kuidas saab 16-aastaselt raha sisse nõuda... Ütleme, et seesama 16-aastane varastab sult telefoni ära, mis sa ütled siis? Ohh, ta on alaealine, ta on 16-aastane, et see on fain? /.../ See on ju täpselt samasugune vargus,“ rääkis Zevakin.

Kuula ja loe rohkem Äripäevast!

Kroonika kirjutas hiljuti, et avalikkuse ette on jõudnud uut tõsielusaadet „Villa“ esindava ettevõtte Kassu OÜ koostatud nõudekiri, milles nõutakse saadet tasuta levitanud alaealiselt ja tema vanemalt kahjutasuna välja 199 500 eurot. Ettevõtet esindava advokaadi sõnul on nad olnud sunnitud pöörduma kohtusse.

Kassu OÜ esindava Cuesta Advokaadibüroo vandeadvokaadi Hanne-Loore Mööli sõnul oli ettevõtte peamine nõue, et autoriõiguste rikkumine lõpetataks.

„Tasuta „Villa“ episoode jaganud noormehelt ja tema seaduslikult esindajalt ehk vanemalt on korduvalt nõutud jagamise lõpetamist ning rikkujale on tehtud Kassu OÜ poolt ka kompromissettepanek,“ paljastas Mööl Kroonikale antud kommentaaris. Kuid ettepanekust pole kasu olnud – isegi veel sel nädalal otsustas see alaealine isik postitada internetiavarustesse „Villa“ uue osa, mis on järjekorras juba üheksas.

„Paraku on noormees vaatamata korduvatele nõudmistele jätkanud pahatahtlikult „Villa“ episoodide jagamist, mistõttu kliendile tekitatud kahju suureneb igapäevaselt,“ tõdeb Mööl. Kroonika uuris küll, kui suureks võib saamata jäänud tulu hooaja lõpuks kasvada, kuid sellele küsimusele ei vastatud. Kahjusummaks arvutati mõne nädala eest 199 500 eurot, mis on Mööli sõnul praeguseks kasvanud oluliselt suuremaks. Samuti lisanduvad sinna veel õigusabikulud.

Vandeadvokaadi sõnul on noormees ignoreerinud Kassu OÜ ettepanekut kompromissläbirääkimisteks, seega oli ettevõte sunnitud pöörduma oma nõudega kohtusse. „Kuivõrd menetlus on hetkel käimas, ei saa me täpsemalt kommenteerida konkreetse nõude sisu ega ka menetluse käiku,“ lisas Mööl.

Pikemalt kirjutas teemast ka Eesti Ekspress.