Gala korraldaja ja Eesti Fonogrammitootjate Ühingu juhatuse liikme Danel Pandre sõnul tuleb muusikaauhindade veerandsaja täitumise puhul suurejooneline meelelahutuspidu koos ajaloo pikima telesaatega.

„Tuleb väärikalt tunnustada nii neid, kes on sel aastal muusikat teinud kui ka neid, kes on 25. aasta jooksul väsimatult Eesti muusikasse panustanud. Sel korral on võistlusel ajaloo kõige rohkem kategooriaid, me anname välja rekordiliselt 20 auhinda, mille saajad on välja valinud läbi aegade suurim, 200 liikmega žürii,“ rääkis Danel Pandre, kelle sõnul lisandub õhtujuhtidele mitmeid üllatusesinejaid ja lavale astuvad Eesti parimad artistid. Pandre sõnul valisid korraldajad gala toimumise kohaks mahuka Unibet Arena (senise nimega Saku Suurhall), et võimalikult paljud soovijad sündmusest osa võiksid saada.

Eesti Muusikaauhindade galal tunnustatakse 25. korda Eesti silmapaistvamaid muusikatootjaid, esitajaid ja autoreid. Eesti Muusikaauhindade kandideerib kokku ligi 200 albumit, aasta laulu kategoorias üle 150 laulu ja aasta muusikavideo kategoorias kandideerib üle 80 muusikavideo. Möödunud nädalal alustas tööd ligi 200-liikmeline žürii, kes selgitab välja parimaid Eesti autorid, esitajad ja muusikatootjad.

Täna õhtul algusega kell 21.00 räägivad Kanal2 „Õhtu“ saates eksklusiivselt 5MIINUSE liikmed 25 aastast Eesti muusikas ja avavad täpsemalt Eesti Muusikaauhindade kategooriad.

Eesti Muusikaauhinnad 2023 telesaade ja šõu on muusikaauhindade gala ajaloo pikim. Eesti muusika suursündmuse eksklusiivne teleülekanne algab 26. jaanuaril kell 18.00 Duo4 kanalil otse Unibet Arena punaselt vaibalt ja auhinnatseremoonialt ning jätkub kell 20.00 Kanal2 vahendusel.