Kuningas Harald on vaevelnud terviseprobleemide küüsis juba paar viimast aastat. Esmaspäeval selgus, et Harald viidi kiirkorras Oslo ülikooli haiglasse ning tema seisund on stabiilne. Täpset infot kuninga tervisliku seisundi kohta avaldatud pole. Haraldi on diagnoositud infektsioon, mida ravitakse antibiootikumidega.

Oslo ülikooli haiglas on kuningas Haradil oma üldarst. Ta on ka varem oma terviseprobleemide tõttu haiglas viibinud - alles tänavu augustis viidi ta kõrge palaviku tõttu haiglasse kontrolli. Novembris võttis kuningas haiguslehe, kuna oli külmetunud, kuid Harald viibis haiguslehel vaid ühe päeva. Mitmed Norra poliitikud, teiste seas ka peaminister Jonas Gahr Støre, on soovinud Haradile kiiret paranemist ja loodetakse, et kuningas saab jõulupühad kodus pere seas veeta, vahendab NRK.

Norra kuningas on tavapärase pensioniea juba ammu ületanud, kuid on siiski aktiivne. Eelmisel reedel kohtus ta peaministriga, pärast seda toimus kuninglikus palees valitsuse lõunasöök. Järgmise nädala teisipäeval peaks ta osa võtma kabinetinõupidamisest.