Jõulupühade jaoks on Ameerika Ühendriikidest Floridast koju lennanud kuninganna Silvia tütar printsess Madeleine koos oma perekonnaga. Printsess koos oma abikaasa Chris O'Neilli ja laste Leonore, Nicolase ja Adriennega on juba aastaid elanud Ameerikas. Tavaliselt on perekond jõulud veetnud Rootsis ning ka seekord tulevad nad Madeleine'i sünnimaale pühi tähistama.

Kogu Rootsi kuninglik perekond aga pühi koos veeta ei saa – kroonprintsess Victoria ja tema abikaasa prints Daniel lähevad koos oma laste Estelle ja Oscariga pühi seekord Danieli vanemate juurde pidama. Seega ei veeda kroonprintsessi pere jõule Rootsi kuninga ja kuningannaga. Ka prints Carl Philip ja tema abikaasa printsess Sofia jõuludel kuningliku perekonnaga ei kohtu. Nemad tähistavad pühi Sofia vanemate juures, vahendab Iltalehti.

„Muidugi oleks meile meeldinud, kui kogu pere oleks kokku tulnud, aga me peame olema mõistvad,“ kommenteeris kuninganna Silvia nukrameelselt olukorda. Tema jaoks on lapselapsed olulised ja ta tahaks nendega pühadel koos olla, kuid mõistab, et seekord pole see võimalik. „Nii tore on oma lastelastega koos olla. Nad on üksteisest erinevad ja naljakad ning nad räägivad naljakaid, kuid loogilisi asju. Mulle meeldib neid kuulata,“ sõnas Silvia.

Samas saab kogu kuninglik perekond kokku enne tema sünnipäeva – kuninganna Silvia saab 23. detsembril 79-aastaseks. „Sellega algavad minu jõulud,“ kommenteeris kuninganna.