Hetkel on teatriproovidest paus, kuid õhtuid veedab näitleja ikka lavastustes mängides. Praegu on Kadastul käsil ka filmi- ja sarjaprojektid. Uue kodumaise sarja „Piloot“ võtted on purgis ja detsembrist algasid Balti filmi- ja meediakooli lühifilmi „Või(m)“ võtted, mille režissööriks on näitlejate perest tuntud Franz Malmsten. Noore näitleja kohta on Kadastu kehastanud lavastustes juba väga erinevaid rolle, sealhulgas ka eelmisel aastal esietendunud Linnateatri etenduses „Rogožin“ nimiosas. Ühtegi žanrit teistest ta aga veel südamelähedasemaks ei pea. „Ma vist ei eelista niimoodi ühte teisele. Pigem, et kellega, miks ja kuidas,“ räägib näitleja tehtud rollidest.

Teatri kõrvalt ka telerolle

Kodumaised näitlejad jõuavad vaatajate südametesse tihti meeldejäävate tegelaskujudega filmides ja sarjades, tehes teatrileiva kõrvalt rolle kaamera ees. Sel aastal on ka Simo Andre Kadastul avanenud võimalus osaleda režissöör Ergo Kulla käe all mitmes teleprojektis. Uutele väljakutsetele kaamera ees on Kadastu alati avatud. „#Alati tahaks teha, kui vähegi on võimalust. Nii tele kui ka teater on mõlemad väga erinevad ja võluvad maailmad,“ leiab näitleja ning lisab, et tahtmist kinoprojektides kaasa lüüa on tal alati.

Täiskasvanud lapse rollis

Värskelt jõudis vaatajateni ka humoorikas teleseriaal „Piloot“, kus Simo Andre Kadastu kõrval astuvad üles noored talendid Olev Sten Erik Jõgi ja Maarja Johanna Mägi, kellega koos filmiti suvel ka komöödiat „Vigased pruudid“. Sari räägib loo filmikooli lõpetanud produtsendihakatisest Karlist, kes üritab iga hinna eest Eesti telemaastikul läbi lüüa. Läbi lõbusate seikluste ja veidrate ebaõnnestumiste saadab Karli sel teekonnal Kevin, keda kehastabki Kadastu. „Kevin elab täie rauaga, teeb tööd ka täie rauaga. Sellise põhimõttega on probleemid juba eelduseks... ja Kevinil ka,“ kirjeldab näitleja oma „täiskasvanud lapse“ tegelaskuju.

Telerolli kehastamine nõudis ka teatavat väljakutset, sest kaamera ees pole aega rolli vormida nii palju kui teatris proovidega. „Eks ma püüan alati mõelda sellele, mis ütlemata jääb ning kus ja kuidas on seda võiks näidata. Tihti tundub lugedes, et kõik on ju selge, ja võib-olla vahel ongi. Aga mulle on põnevam käia need teised rajad ka läbi. Televisioon on selles mõttes muidugi kiire ja halastamatu, tuleb kohal olla selleks, et aru saada, et vot see on nüüd see hetk, ja tuleb lihtsalt ära teha,“ räägib Kadastu hektilisest kaamera ees näitlemisest.

Jõulueelne puhkeaeg

Uuest aastast ootavad näitlejate ees Renate Keerdi autorilavastuse proovid, mida Kadastu ootab juba rõõmuga. Seni aga võtab ta aasta lõpule omaselt aega veidi puhkuseks ja tempost taastumiseks. „Mul on hetkel tihti luksus hommikul voodis mõtiskleda ja päeval settida lasta. Loen, mida tahan, vaatan filme, olen saanud PÖFFi nautida ja võib-olla see kõlab imelikult, aga tõesti, käia ka teatris,“ jagab Simo Andre Kadastu oma puhkeaega ning naudib ka põnevat jalgpalli MM-i.

Kodumaine sari „Piloot“ heidab pilgu noore produtsendi argiellu, mis on täis pööraseid seiklusi Eesti telemaastikul. Sarja režissööriks on Ergo Kuld ning stsenaristiks Kait Kall. Peaosades noored talendid Olev Sten Erik Jõgi, Maarja Johanna Mägi ja Simo Andre Kadastu ning tuntud tegijad Ago Anderson, Karin Rask ja teised eesti tähed. Humoorikas sarja esimesed osad on nähtavad Elisa Huubi striimingteenusest juba 8. detsembrist.