Eelmise nädala teisipäeval salvestas kuningas Charles III oma esimese jõulutervituse monarhina Briti rahvale. Selleks puhuks tulid kaameratega kohale telekanali ITV meeskond, kes olid valmis ajaloolist hetke filmima. Siis aga tühistati filmimisplaan ning jõulutervitust kutsuti filmima hoopis BBC. Nüüd hoitakse kõike võtetega seonduvat suure saladuskatte all.

Charlesi jõulutervitusest on teada, et see läheb eetrisse 25. detsembril kohaliku aja järgi kell 15. Teada on ka see, et tänavune sõnum erineb suuresti sellest, mida kuninganna Elizabeth II jõulude ajal Briti rahvale rääkis. Buckinghami palee pole kommenteerinud telekanalite vahetust seoses tervituse filmimisega ega ei avalda isegi seda, kus filmimine aset leidis.

„ITV kord oli tervitust filmida, kuid nende võtted tühistati ja kohale kutsuti hoopis BBC. Ühtegi selgitust ei antud, miks selline muudatus viimasel minutil tehti,“ teadis üks asjaga kursis olev allikas rääkida.

Kuningas oli oma jõulutervituse kirjutamisega alustanud juba novembris. Spekuleeritakse, et tänavune kuninga tervitus on pisarakiskuja, kuna tema ema kuninganna Elizabeth suri tänavu septembris. ITV filmis eelmisel aastal kuninganna Elizabethi viimast jõulutervitust ning pidi filmima ka tänavust ehk kuningas Charlesi esimest pühadetervitust. ITV ega BBC pole jõulutervituse filmimist veel kommenteerinud, vahendab The Sun.