„Kui kaamera tööle pannakse, siis juhtub mingi maagia ja need asjad, mida sa muidu oskad, siis enam justkui ei oska,“ kirjeldas Kuusk filmivõtetel aset leidnud seika, kus ta pidi viskama korvpalliplatsil mitu korda järjest palli rõngasse. „Viskasin vähemalt 40, kui mitte 50 korda mööda,“ meenutas ta.

„Kõik ootasid, kuni ma lõpuks karjuma hakkasin...Ma olin nii frustreerunud, et tegin lihtsalt ühe karje - mõtlesin, et äkki see aitab mind,“ tunnistas Kuusk.

Oscarile kandideeriv Ove Mustingu mängufilm „Kalev“ valiti maineka Palm Springsi filmifestivali Awards Buzzi programmi. Ameerika läänerannikul Palm Springsis toimuv rahvusvaheline filmifestival leiab aset juba 23. korda algava aasta jaanuaris.

Üle 115 000 vaataja kogunud mängufilm „Kalev“ on varasemalt linastunud Varssavi ja Pimedate Ööde Filmifestivali programmides. Film kandideerib Oscarile parima võõrkeelse filmi kategoorias.

„Kalev“ on lugu legendaarse korvpallimeeskonna pingelisest teekonnast laguneva Nõukogude Liidu viimastel meistrivõistlustel. Mängufilmi tootsid Allfilm ja Ugri Film, Eestis levitab Hea Film, rahvusvahelise leviga tegeleb LevelK.

Filmi osatäitjad on: Reimo Sagor, Mait Malmsten, Priit Võigemast, Mihkel Kuusk, Veiko Porkanen, Kristjan Sarv, Ott Kartau jpt.