Kuningakojas töötav Jan Lindman, kes haldab kroonitud peade üldiseid finantsasju, selgitas, et eelmisel aastal ei makstud palka kuninga Carl Gustafi noorimale lapsele printsess Madeleine'ile ja tema abikaasale, sest nemad elavad USAs ja pole täitnud kuninglikke kohustusi. Palka ei maksta niisama tiitlite eest, vaid selleks peab ikkagi tööd ka tegema.

Kuningas Carl Gustaf ja kuninganna Silvia said kahepeale palka kaheksa miljonit Rootsi krooni ehk umbes 716 000 eurot. Kroonrprintsess Victoria ja tema abikaasa prints Daniel said riigilt 4,5 miljonit Rootsi krooni ehk 400 000 eurot.

Kõige väiksema summa sai kuninga ainus poeg prints Carl Philip, kes on sel nädalal palju meedias figureerinud, sest Carl Gutsaf tunnistas avalikult, et ei mõista, miks tema pojast tulevast kuningat ei saa. Isa eelistaks, et järgmisena saaks troonile ikka Carl Philip ja mitte kroonprintsess Victoria. Carl Philip ja tema printsessist abikaasa Sofia said riigilt 1,1 miljonit Rootsi krooni ehk pea 100 000 eurot.

Doksarjas uuriti Lindmanilt, et miks on kroonitud peadel vaja iga-aastast palka, kui nad on niigi jõukad ja omavad hulgaliselt kinnisvara. Lindmani sõnul välistatakse sellega seda, et kuningas ja teised pereliikmed hakkaksid sõltuma muudest sponsoritest.