Peagi on Rootsi riiklikus telekanalis SVT ilmumas dokumentaalfilm, kus kuningas Carl Gustaf mõistab hukka seadusemuudatuse, mis Rootsis 1980. aastal ellu viidi - enne muudatust läks troonipärimine monarhi meessoost järeltulijale, kuid pärast muudatust päris selle õiguse monarhi esmasündinu olenemata tema soost. Seetõttu jäi oma kohast ilma prints Carl Philip ja troonipärijaks tõusis tema vanem õde Victoria.

Carl Gustaf sõnab filmis, et tema hinnangul peaks järgmiseks monarhiks olema ikkagi poeg, mitte tütar. Monarhi avaldus tõi kaasa suure pahameele ning Rootsi kuningakoda avaldas neljapäeval täiendava selgituse Carl Gustafi öeldule.

„Mulle on teinud sügavat valu, kui olen tagantjärele kuulnud kommentaare, mis väidavad, et ma ei seisa Rootsi kuningana oma tütre kroonprintsess Victoria eest. Seetõttu tahan selgitada, et minu intervjuu vastuseid ei tohiks tõlgendada naissoost troonipärija või kroonprintsess Victoria kriitikana,“ sõnab Carl Gustaf oma selgituses.

„Naiste troonipärimine on minu jaoks iseenesestmõistetav. Kroonprintsess on minu järglane. Ta on mulle, minu perekonnale ja meie riigile erakordne väärtus. Olen uhke tema ja tema väsimatu töö üle Rootsi heaks,“ avaldas Rootsi kuningas oma selgituses.