Grete poolt loodud meloodia ja Sven Lõhmuse kirjutatud lüürikaga laul „Päästke noored hinged“ sai 2013. aastal üleöö menukaks ning viis Grete Eesti Laulu superfinaali. Võidust jäid puudu vaid mõned hääled, kuid noore ja väikese kogemusega saare tüdruku jaoks oli see rohkem kui võit.

Grete sõnul on tema jaoks tegemist olulisima lauluga kogu senise karjääri jooksul. „Tänu sellele laulule sai suures plaanis minu jaoks kõik alguse - sündis artist Grete Paia. Lisaks olen ma südamest tänulik Svenile, et ta minus potentsiaali nägi ning minusse uskus. Ilma temata ei oleks kindlasti ka seda Gretet, kes ma täna olen,“ räägib lauljanna.

Grete Paia

Juba tollal väga tugeva sõnumiga laul on veelgi aktuaalsem tänasel päeval. Sveni sõnutsi nähti lauluga päris palju vaeva, mis ka lõpuks end ära tasus. „Katsetasime erinevaid mõtteid. Grete ideid kuulates tahtsin teha laulu, mis on rebel (mässuhimulise hingega-toim) ja pingutasin, et tekst seda meeleolu edastaks,“ lisab loo sõnade ja produktsiooni autor Sven Lõhmus. „Arvan, et Grete lauljatee algas eriti ägedalt ja äge on ka see, et saame uusversiooniga seda uuesti meelde tuletada!“

„Päästke noored hinged“ on Grete Paia kõige populaarsem ja lauljannale endale kõige olulisema tähendusega laul, millel täitub peagi YouTube keskkonnas 2,7 miljonit kuulamist. Seetõttu otsustati tähtpäeva puhul luua tavapärasest tantsulisem juubeliversioon.