Kui möödunud aastal jõudis „Reetur“ India voogedastusse, siis tänavu on meil hea meel teatada, et Alfred Vindi teekond jõudis USA televaatajateni läbi hispaaniakeelse voogedastusplatvormi FlixLatino.

„Osavale spioonile kohaselt omandab kurikuulus Alfred Vint uusi keeli mängleva kergusega. Rõõm on näha, et „Reetur“ jõuab aina laiema vaatajaskonnani ja Eesti näitlejate meisterlik töö ning tipptasemel produktsioon loob põnevust pea üle kogu maailma,“ sõnas Elisa sisujuht Toomas Ili.

Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse liikme Toomas Luhatsi sõnul on „Reetur“ esimene pääsuke, mis tõenäoliselt avab eesti sarjadele uksi rahvusvaheliselt. „„Reetur“ on tõend, et hea õnne korral võib Eestil olla asja ka draamasarjade rahvusvahelisele turule. Veelgi enam, kui „Reeturi“ tõttu saavad Eesti osalusel teoks kaastootmised suuremate riikidega, oleme astunud sammu õiges suunas. Olgugi et esimese ja pisikese – aga siiski olulise,“ sõnas Luhats.

Ülemöödunud aastal rahvusvahelisele teleturule sisenenud spioonipõnevik on lisaks USA-le äratanud tähelepanu ka mujal maailmas. Sarja näitamisõigused on omandanud India voogedastusplatvorm Disney+Hotstar, Jaapani erameediafirma WOWOW, Leedu Rahvusringhääling LRT, TV3 Läti, Poola Rahvusringhääling TVP ning Austraalia SBS, lisaks on huvi sarja vastu üles näidanud meediafirmad Aasias, Austraalias ja Lõuna-Ameerikas. Sarja levitab maailmaturul distributsioonifirma GoQuest Media.

Vaata ka treilerist, kuidas kõlab „Reetur“ uues keeles!

ERR-i ja Elisa koostöös valminud „Reetur“ jõudis esmakordselt vaatajate ette Elisa Huubis 2019. aasta lõpus ning Alfred Vindi rolli eest pärjati Tambet Tuisk Eesti Filmi- ja Teleauhindade jagamisel parima sarjanäitleja tiitliga. Sarja teine hooaeg esilinastus 2021. aastal Elisas ja ETV ekraanidel möödunud sügisel. Lisaks on tunnustatud „Reeturit“ kahe auhinnaga rahvusvaheliste teleprojektide festivalil „Heart of Europe“ ja 2020. aastal pälvis Eesti sari žürii eripreemia ka Tšehhis toimunud tele- ja veebiseriaalide festivalil „Serial Killer“.

2022. aastal oli Elisa suurim lavastuslike seriaalide tootja Eestis ning juba tänavu loob Elisa vaatajateni veelgi enam sisu, alustades sarjaga „Papsid“, mis jõuab Elisa Huubi juba veebruari lõpus. Elisa Huub on täiesti eraldiseisvalt tellitav voogedastusteenus – vaja ei ole muud kui ükskõik millise teenusepakkuja internetiühendust.

Elisa voogedastusteenusest leiab vaataja kõik senised Elisa originaalsarjad, näiteks „Pöördes“ „Musta Kivi Saladus“, „Uus algus“, „Reetur“, „Valguses ja varjus“ jpt. Lisaks on platvormil suur valik teisi kvaliteetseid kodumaiseid ja rahvusvahelisi seriaale ning üle 300 filmi, mida saab vaadata täiesti reklaamivabalt, ühe kuutasu eest.