„EFTAd on tagasi oma tavapärases rütmis. Sel korral jagatakse auhindu kevadel, mis annab võimaluse parimaid tele- ja filmitegijaid autasustada aasta esimeses pooles,“ ütleb Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp. „Pisut muutunud on sel aastal ka auhinnakategooriad. Näiteks filmiauhindadele on lisandunud parim grimeerija. Loodan, et see on hea uudis filmitegijatele ja väärtustab veelgi mitmekesisemalt neid inimesi, kes jäävad paraku alati kaadri taha, aga samas on nende töö filmi tegemise juures hindamatu.“

Kokku jagatakse 14. aprillil toimuval pidulikul EFTA galal 31 auhinda, millest 16 filmikategoorias ja 15 telekategoorias. Kategooriate väljaselgitamisel teeb koostööd oma valdkonna professionaalidest koosnev žürii. Filmižürii kandidaadid esitavad tänavu erialaliidud ning teležürii kandidaadid telekanalid.

Eesti filmi- ja teleauhinnad 2023 peakorraldaja on Eesti Filmi Instituut. Gala korraldamist toetavad Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvusringhääling, Elisa Eesti AS, Telia Eesti AS. Koostööpartnerid on OÜ Duo Media Networks, All Media Eesti AS, Telia Inspira ja Elisa Huub.

2023. aasta EFTA-de nominendid tehakse avalikuks märtsis.

Aprillis toimuvat suurejoonelise sündmuse ülekannet teostab ERR ning galat on võimalik vaadata ETV vahendusel.

Eesti filmi- ja teleauhindade konkursi eesmärk on tunnustada filmi- ja televaldkonna professionaale ning tutvustada kinokülastajatele ja televaatajatele lähemalt ka nende erialade esindajaid, kes tihti kaadri taha jäävad.