Hispaania kroonprintsess Leonor on kuningas Felipe VI vanem tütar ja troonipärimise järjekorras kohe oma isa järel. Kuningas Felipe VI surma või troonilt tagasiastumise korral saab Leonorest ka kaitseväe ülemjuhataja.

Leonore sõjaväelise väljaõppe algust kinnitas Hispaania meediale riigi kaitseminister Margarita Robles. „Tänasel kabinetinõupidamisel kiitsime me heaks printsess Leonore sõjaväelise väljaõppe ja selle struktuuri,“ lausus Robles.

Noor neiu alustab tänavu kolm aastat kestvat sõjalist väljaõpet, millest aasta veedab ta nii Hispaania kaitseväe, mereväe kui ka õhuväe akadeemias. Samasuguse teekonna on aastaid tagasi läbi teinud ka tema isa enne, kui temast sai kuningas, vahendab CNN.

Hispaania kaitseminister kirjeldas, et kui vastav aeg saabub, on Hispaanial tugev juht, kelleks on naine. „Oleme viimastel aastatel palju pingutanud, et naised kaitseväkke jõuaksid,“ lisas Robles.

Leonore väljaõppe saab alguse augustis või septembris pärast seda, kui ta lõpetab oma õpingud Walesis asuvas UWC Atlantic College'is. Tolle kooli vilistlasteks on nii Hollandi kuningas Willem-Alexander kui ka tema tütar printsess Alexia.