Esimeseks printsessiks tuli Kairi Rondi ja teiseks printsessiks Alissa Tsuprinskaja. Kolmas printsess on Ljudmila Kolosina, kirjutab Valeri Kirss Eesti Miss Estonia koduleheküljel.

Üle viie aasta valiti ka Mister Estonia, kelleks sai Villu Loonde. Esimeseks printsiks sai Bogdan Oleinik ja teiseks printsiks Valdo Pärn.

Ilužüriis olid: EME 2004 miss Sirle Kalma, EME 2005 miss Jana Kuvaitseva, piltnik Jaan Künnap, videotegija Rain Lipson ja esimest korda ka seniste žüriide sekretär ja peakorraldaja Valeri Kirss.

Eelvõistluste (Topmodel 2005, Suvemiss 2005, Miss Tallinn 2006) ja Pika tänava castingute kaudu valiti kutsutute seast peakorraldaja poolt kaheksa missi- ja viis misterikandidaati. Täiendava fotosessiooni abil valiti, koos piltnik Jaan Künnapiga, nende seast neli topfinalisti (neli neidu ja neli noormeest), kes kirjutasid essee ning esinesid kuni kaheminutise talendinumbriga.

Pühapäeval kohtuti ilužüriiga. Koos käidi Hobusepea galeriis kunstnik Toltsi näitusel pilte valimas. Seejärel toimus Mustpeade majas vestlusvoor ja klassikaline trikoovoor ning kroonimistseremoonia.

Esmakorselt toimus EME finaalvõistlus ilma meedia ja publiku ning teleta, sümboolselt stiilses tühjas Valges saalis, on koduleheküljel kirjas. Mustpeade Majas on esikaunitar kroonitud 2000, 2001,2002 ja nüüd ka 2006. aastal.