Sarja tegelaste hulka kuuluvad 12 noort inimest Hiiumaalt Tartumaani, nende seas on erinevate rahvuste esindajaid.

”Jumalaga puberteedi” autor Vahur Laiapea rõhutas, et tegu ei ole filmiga, kus rääkivad pead kõnelevad, mida nad arvavavad endast, elust või maailma asjadest.

”Olen jälginud nende tegelaste igapäevast elu ja üritanud nii palju, kui see mul õnnestus, sellesse sisse minna,” selgitas ta Delfile. ”Et vaataja endaga ja kangelastega kaasa haarata,” lisas Laiapea.

Üks tegelastest on näiteks 16-aastane mustlasneiu Samira, kelle eluunistus on saada artistiks. Kõige noorem filmikangelane on 14-aastane Susanna, kes planeerib modellikarjääri. ”Jälgingi oma kaameraga tema esimese modellialbumi pildistamist,” rääkis Laiapea.

Põnev on ka 18-aastase Jehoova tunnistaja Anna lugu. Kaamera jälgib alul kangelannat Jehoova tunnistajate kuningriigisaali koosolekul ja seejärel n-ö misjonitööl tänaval.

Vahur Laiapea on laiemale avalikkusele kõige paremini tuntud oma Arnold Rüütlist kõneleva autorifilmiga ”Arnold Rüütel. Lõpetamata lause”.

Dokumentaalsarja ”Jumalaga puberteet!” avaosa esitlus toimub 31. jaanuaril Tallinnas, Õpetajate Maja ruumes algusega kell 12, teatab Lastekaitse Liit.