Kümne päeva jooksul jõuab Sõpruse ekraanile 20 täispikka mängufilmi. Taas on suur osakaal tuntuima ja armastatuima animemeistri Hayao Miyazaki filmidel, kelle möödunud aastal demonstreeritud „Minu naaber Totoro“ on tänaseks dubleeritud eesti keelde. Miyazakile on pühendatud terve laupäevane filmiprogramm, ent tema režii- või stsenaristikäe all valminud filme on võimalik vaadata kogu festivali vältel. Fookuses on ka teine Ghibli stuudio suur autor — Isao Takahata, mis peaks eeskätt rõõmustama väikesi vaatajaid.

2. JAFF tutvustab ka uusi tuuli anime maailmas. Nii on teisipäeval ekraanil uue anime-autori Makoto Shinkai filmid, Tetsuya Nomura kultusseriaali alusel valminud film „Final Fantasy VII: Advendilapsed“ jõuab Sõpruse ekraanile festivali eelviimasel päeval. Tõelistele anime-fännidele peaks viimase kõrval heameelt tegema Mamoru Hosoda ülemöödunud aastal valminud „Tüdruk, kes hüppas läbi aja“ ning Kazuyoshi Katayama „Appleseedi“ uusversioon.

Kui Athena keskuses linastub veel anime-filme eelmise aasta programmist („Laputa, lendav kindlus“ ja „Meremaa lood“), siis kolm filmi linastuvad sel aastal vaid Sõpruse kinos. Need on hilisõhtused märulifilmid anime-friikidele: „Ninja taassünd: Jubei kättemaks“, „Patlabor“ ja „Patlabor 2“.

Kinomajas toimub laupäeval, 12. mail festivali eriüritus, kui kolmel seansil näidatakse ära värske anime-sarja „Haruhi Suzumiya melanhoolia“ I hooaja kõik 14. osa.

Kõik filmid on subtitreeritud eesti keelde, v.a Kinomajas ingliskeelsete subtiitritega.

Piletite hinnad Tallinnas on 50-100 krooni, Tartus 40-60 krooni. Piletid müügil Piletilevi müügipunktides ja veebikeskkonnas.