Eesti eurolaulu delegatsiooni juht Juhan Paadam ütles ETV24-le, et Peeter Oja tervis läheb paremaks ning arstide sõnul oli hääle äramineku põhjus kuivas kliimas, konditsioneerides ning saali õhus.

Paadam rõhutas, et Oja ei ole ainuke esineja, kellel on tervisega probleeme. Soomlastel on solisti tervis halb, hädas on ka kreeklased.

Pühapäeva õhtul toimus Belgradis Eurovisiooni ametlik avapidu. Artistid kasutasid võimalust ajakirjanike ees poseerida, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Eesti eurolaulu esitajatest tuli avapeole vaid Hannes Võrno koos tantsutüdrukutega. Palavus ning ürituste ja proovide vahel jooksmine väsitab. Aga lavaproovid on läinud Võrno sõnul hästi, režissöör on koostööga rahul.

"Kujuta ette kui keegi seisab laval ja laulab oma ballaadi, siis on vaja teha metsikuid pingutusi, et see pilt oleks äge. Aga meil on kolm keskealist meest ja laulame oma laulu ja tüdrukud hüppavad taga ja tundub, et see sellele üliprofessionaalsele režissöörile istub," ütles Võrno. "Me audio mõttes väga palju ei paku, aga video mõttes küll."

Eurovisiooni kontserdipaigaks valisid serblased Belgradi Arena, mis asub räämas paneelmajade vahel. Piletid lõppkontserdile on aga välja müüdud.

Eestlased astuvad homses esimeses poolfinaalis lavale kolmandana.