"Kuna bänd on seitsme aastase karjääri jooksul teeninud vaid 25 krooni ja ühe punase õuna tundus, et aeg on esimese stuudioplaadi lindistamiseks piisavalt küps," lausus bändi kitarrist Kurmet Kahju.
Enamus plaadil olevaid lugusid on kontsertidelt juba tuttavad ning koos senikuulmatu uudisloominguga saab neid kuulda ka plaadi ilmumise puhuks korraldatud kontsertturneel, kuhu on kampa võetud ka teisi Saaremaa ja Muhumaa bände.

Punkentsefaliidi inspiratsiooniallikaks nimetab laulja, showmees ja tekstimeister Indrek Paas elu ennast: "Et mingi hea tekst sünniks, peab midagi lahedat kõigepealt läbi elama. Arvatavasti meil niipea need läbielamised otsa ei saa, kui just raha käest ära ei lõppe. Varsti anname teada kõikide bändimeeste arvenumbrid ja siis võib aastaringselt ning ööpäev läbi meile raha saata, soovitavalt suurte kogustes. Hea oleks, kui eurodes, sest mine seda krooni tea."

"Haigused farmis" on salvestatud ja miksitud Alar Aigro stuudios, jaanuarist 2008 kuni augustini 2009. Kujunduse on teinud Harri Lehis.

Esitluskontserdid toimuvad:
7. november – Pärnu, Rock Club Dekadendz (+ Monstercöuq, The Dööög, Twins, Inc.)
14. november – Tartu, Rock&Roll (+ Monstercöuq, Maleva, John Stuart Mill, Sodi)
11. detsember – Viljandi, Puhas Kuld (+ Monstercöuq, Maleva, John Stuart Mill, Spermik)
12. detsember – Tallinn, Kinomaja
19. detsember – Saaremaa, Luki baar (+ Liha, Kadunud Generatsioon)

Aimu, mida plaadilt leida võib, saad SIIT.