„Mis võiks olla kohutavam, kui kaotada oma laps?“ kommenteerib sarja viiendat osa Tallinna ja Harjumaa noorte teabe - ja nõustamiskeskuse nõustaja Kulla Naaber. Psühholoog selgitab, et leinamise protsess on inimestel väga erinev: kes langeb täielikku tardumusse, kes aga püüab vanamoodi edasi tegutseda ja oma tavapäraseid kohustusi täita.

„Erilise traagika annab asjale veel tõsiasi, et lapsed, kes oma vanematele olid parimad, lausa ideaalsed, kelle suhtes tehti kõrgelennulisi tulevikuplaane, osutusid väljaspool kodu koletisteks, kes piinasid süstemaatiliselt oma kaaslasi,“ leiab Naaber. „Kas olid vanemad jätnud oma võsukesed liialt omapäi ning andnud neile liiga palju võimalusi ise otsuseid teha? Isegi siis – miks võtsid lapsed maailmast omaks just sellised võikad käitumisviisid?“

Abikaasad kaugenevad oma mures teineteisest ning Väino leiab tuge Olavi ema Juliaga (Anu Lamp) koosolemisest, kes samuti kaotas oma poja. Samal ajal, kui Julia ja Väino leiavad teineteiselt tuge, et selle uue vapustusega toime tulla, hargneb kõrvalliinis Julia ja tema isa lugu.

Julia isa kehastab Lembit Eelmäe (26.09.1927 - 2.07.2009) ning tegu on Tartu Vanemuise näitleja viimase rolliga. Sarja viiendat osa saab näha laupäeval, 11. detsembril kell 22:40 ETV ekraanilt.