Korvpalli üheks patrooniks oli Viljandimaa noormees Hegert Toomsoo, kelle unistuseks on juba aastaid olnud ratastoolikorvpalli idee elluviimine ja esimese meeskonna loomine. Ühiselt Eesti Korvpalliliidu endise noortejuhi ja praeguse minikorvpalli eestvedaja Meelis Raiendiga tehti unistuse suunas esimesed põrgatused ja visked.

Paraolümpiapäeva külastas ka Korvpalliliidu rahvuskoondiste juht Keio Kuhi. Nii Kuhi kui ka Raiend tegid programmis aktiivselt kaasa ja leidsid, et ratastoolikorvpalli üheks eesmärgiks tulevikus peaks olema ka rahvuskoondise loomine ja riigi esindamine rahvusvahelistel võistlusel.

Korvpalliprogrammi alustati viskevõistlusega, mida rahva seas tuntakse „viie miinuse“ nime all. Kui täpsemad viskekäed olid selgunud, lükati ratastoolidele hoog sisse ja pandi end proovile aja peale põrgatamises, kusjuures vähemalt kolmel korral tuli liikumise pealt skoorida. Kaasa võisid teha ka need, kes igapäevaselt ratastooliga ei liigu.

Samal ajal osavus- ja täpsusharjutustega mängiti teise korvi all kurtide korvpalli. Põnevad pallilahingud pakkusid elamust koguni kolmele võistkonnale. Osaleda võisid ka kuuljad, kuid võrdsete ja õiglaste tingimuste loomiseks tuli sellisel juhul mängida kõrvatroppidega.

Lisaks eelpool mainitule peeti maha ka 3-punktiviske- ja sopsuvõistlus ning päikesepaistelise sportliku päeva lõpetas tasavägine võitluslik ja samas lõbus 3on3 ratastoolikorvpalli kohtumine.

Programmis osalenud sportlased said tänutäheks ja mälestuseks Eesti korvpallikoondise fännisärgi. Mõõduvõttude tublimatele kingiti auhinnaks NBA sümboolikaga tänavakorvpallid.

Korraldajate arvates täitis kogu üritus oma eesmärki. Puuetega inimeste sport toodi kaaslinlastele lähemale, millega avaldati silmaringi ja leiti ka uusi harrastajaid erinevate alade juurde. Pealtvaatajad said puuetega sportlastega ühiselt harjutada, võistelda ja suhelda.

Ratastoolikorvpalli projekti õnnestumisele aitasid kaasa OÜ Spordiareenid (Sport Court), MTÜ Sport Enterprises Estonia, MTÜ Eesti Invaspordi Liit, MTÜ Eesti Korvpalliliit ja AS FIFAA (AND1, Spalding).