Kas see oli viimane kord?

Kas see peaks jätkuma?

Mida peaksin tegema?

Sannu, 22


Dr Noormann:

Kurb öelda, kuid kui mistahes tüli väljub sedavõrd kontrolli alt, et muutub füüsiliseks vägivallaks, on see suhte edasisele arengule ohtlik. Kui suhetevägivalla ja eriti selle soolistes aspektides sorida, võiks veelgi detailsem olla. Me suudame andestamiseni taluda kinnihoidmist, (seda käsitab meie psüühika kui vabaduse piiramist), käest või riietest tirimist (kui sundi). Ka ühekordset löömist võib psüühika mõista kui afektiseisundi kontrolli alt väljunud reaktsiooni, kuid peksmist võtab psüühika kui alistamist ja seda taluda ei suuda.

On oluline veel üks asi. Naisele on talle endale teadvustamatultki pühad piirkonnad tema kehas nägu ja genitaalid. Nende mõnitamine ja löömine kinnistub fataalse kogemusena naise alateadvusse ja see ei unune isegi andestamise peale ning mõjutab meie edasisi suhteid. Kakelda ei tohi loomulikult keegi, aga kui mees saab naiselt kõrvakiilu, on see andestatav ja unustatav. Naise löömine näkku, aga ka näost tõukamine, on psüühikale naiselikkust mõnitav ja alandav ning mõjutab suhteid. Peresuhete konfliktiga nõustaja poole pöördunud naiselt küsime ikka — kas teie mees on teid näkku löönud. Kui on, siis on tekkinud püsiv konfliktibaas, mis võib avalduda mistahes hoopis lihtsama vastasseisu korral.  Nii on naistega seotud füüsilise vägivalla tõsisemate ilmingute rea „esikolmik“ vägistamine, näkku löömine, peksmine.

Ma loodan, et  Sinu elukaaslane suudab andeks paluda ja Sina suudad andestada. Aga ma tean, et see kogemus jääb Sind edaspidigi hirmutama ja isegi märkamatult kauaks ajaks suhteid varjutama..

Jaga
Kommentaarid