Kreeka pagulaste perest pärit Kazan suri pühapäeval oma Manhattani kodus 94-aastasena.

Tuntuse saavutas ta 1940. aastatel mitmete kuulsate ameerika kirjanike nagu Tennessee Williamsi, Thornton Wilderi ja Arthur Milleri näidendeid lavastades.

Tema filmides on mänginud oma aja kuulsused Marlon Brando, Gregory Peck ja James Dean.

Kazan pälvis elu jooksul kaks Oscarit — 1947. aastal filmi “Džentelmenlik kokkulepe” eest, milles mängis Gregory Peck ja 1954. aastal “Veepiiril” (Waterfront) eest Brandoga peaosas.

Broadway Tony auhinnaga tõsteti esile tema kahte Milleri lavastust — “Kõik minu pojad” 1947 ja “Proovireisija surm” kaks aastat hiljem.

1999. aastal sai ta elutöö Oscari.

Kazan on teinud filme ka Tennessee Williamsi kuulsate näidendite “Kass tulise plekk-katusel” ja “Tramm nimega “Iha“” põhjal. Menukas oli ka tema 1955. aasta film “Hommiku pool Eedenit” James Deaniga peaosas.

Kommunistide-vastase nõiajahi korraldanud kongresmen McCarthy ajastul sattus ta esindajatekoja ebaameerikaliku tegevuse komitee ees kolleegide kohta tunnistusi andes filmirahva seas põlu alla.

Kazan oli astunud 1934. aastal kommunistlikku parteisse ja lahkunud sealt poolteist aastat hiljem. McCarthy komisjoni surve all sai temast “sõbralik tunnistaja”, kes andis üles 17 Hollywoodi filmiinimest, kes olid toona kommunistliku partei liikmed.

Muuhulgas oli ta ka romaanikirjanik ning tegi hiljem oma kahe esimese romaani “Ameerika, Ameerika” ja “Kokkulepe” põhjal filmid.