MIMO ehk Moving In! Moving On! õpitubades on seni lahatud bändi toimemehhanisme, muusiku argipäeva, käsitletud demosalvestuse vormistamist jne. Seekordse õpitoa põhifookuses on Tallinn Music Weekil üles astuvate artistide ettevalmistamine paari nädala pärast toimuvaks suursündmuseks. Festivali peakorraldaja Helen Sildna, programmijuht Kristo Rajasaare ja festivalilavade korraldajad tutvustavad kolmepäevast muusika- ja seminariprogrammi ning suursündmusele saabuvaid rahvusvahelise muusikatööstuse niiditõmbajatest välisdelegaate.

Ivo Kiviorg ja Ingrid Kohtla festivali kommunikatsioonitiimist räägivad sellest, kuidas end efektiivsemalt promoda - vaatluse alla võetakse massimeedia, sotsiaalvõrgustike, foorumite, kodulehtede roll ning artisti pakendamine ja serveerimine laiematele hulkadele. Tallinn Music Weeki edulugude Ewert and the Two Dragonsi ja Iirise manager Toomas Olljum räägib lähemalt manageri rollist artisti eduloos ning meie lõunanaabrite meediast ja partnereist.

Infotunnile järgneb paneeldiskussioon, kus kõik koolitusel osalejad saavad esitada küsimusi järgmistel teemadel: Kuvandiloome ja turundus, mänedžeri roll artisti eduloos, loomingu levitamine. Massi- ja sotsiaalmeedia, merch, logo, sloganid, mis on haip?, video - millal, kellele, kuhu, milleks?

Neljapäeval räägivad Hollandi FabLab Amersfoorti loojad Diana Wildschut & Harmen Zijp Von Krahli baaris fablabi-hackerspace'i loomisest, tööpõhimõtetest, vabavaralisest mõtlemisest ja selle rollist produktiivsuse ja loomingu juures. Mis on hackerspace? Milleks sellise provaktiivse nimega ruum? On see üldse seaduslik? Ja miks on tabanud maailmat viimasel kümnendil hackerspace'ide, makerlabide, fablabide laviin? Räägitakse, kuidas pisikesed algatused kasvavad kreatiivseks jõuks, sellest, kuidas töökojaruumid-makerlabid on pinnaseks eluprügi taassünniks, kuidas tagasihoidlikult toetatud juuretasandi-liikumised on aluseks suurteks üleminekuteks ja kuidas kunst seda kõike hea sõnaga meeles peab.

MIMO on mitmekülgseim ja vahetuimat tagasisidet pakkuv koolitus bändidele, mis Eestis toimunud. MIMO käigus lahatakse üksipulgi kõiki muusikaloome ja -turunduse tahke ning algajail bändidel ja tulevastel muusikatööstuse niiditõmbajatel on võimalus reaalajas osaleda põletavais aruteludes ning oma tegemistele hinnangut saada saada. Koolitus on tasuta. Registreeruda saad SIIN