Indrek Leibur ehk Nõia-Ints

2012 - Osalemine grupiviisilises väljapressimises.

Leibur peab selle eest vangla leival veetma viis aastat. Sellele lisandub veel kaks varasema süüteo eest, mistõttu kannab meedia lemmikkriminaal praegu enam kui seitsme aasta pikkust vanglakaristust.

2004 - Kinnipidamiskohas toime pandud narkokuritegu.

2003 - Üliraskete kehavigastuste tahtlik tekitamine.

1993 - Esimene kriminaalkaristus. Tingimisi vangistus.

1993. aastal võis 15-aastast juba kriminaalkorras karistada ja Ints pandi vanglasse. "Alguses sain tingimisi, siis kolm aastat. Pärast vabanemist olin kolm kuud väljas, aga siis sain taas kuus aastat. Ülejäänud kuriteod said toime pandud juba karistuse kandmise ajal vanglas. Nende eest sai aastaid juurde ja karistuse aeg järjest kasvas," on ise kommenteerinud 16 aastat vanglaleiba maitsnud Leibur oma kriminaalset minevikku.

Anna-Maria Galojan

2011 - Pea miljoni krooni omastamine ja võltsitud dokumentide kasutamine.

Harju Maakohus karistas haute couture'i fänni ühe aasta ja kümne kuu pikkuse vangistusega, millest reaalselt kandmisele kuulub viis kuud. Nuga, kahvel, pott ja pann - vangi pole läinud Galojan. Glämm-kriminaal põgenes karistuse kandmise vältimiseks Eestist Londonisse.

Gabriel Kubjas ehk Farmi-Gabriel

2012 - Vägistamine.

Süüdistuse järgi vägistas Kubjas naiskannatanu mullu oktoobris. Harju Maakohus mõistis talle karistuseks kahe aasta pikkuse tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga. Lisaks tuleb mehel tasuda ka sundraha ja menetluskulud.

Alex Lepajõe

1998 - Võltsitud passi kasutamine.

Kes aga arvab, et elumehe saavutused sellega piirduvadki, lugegu edasi. See on kuritegu, mis Lepajõel Eestis ainukesena kirjas. Samas on tema eluteel ette tulnud veel järgmisi seiklusi:

*korteri ja riigivara vargused

*Piritalt varastatud kummipaadiga Soome põgenemine

*juveelipoe rööv

Lepajõe on oma elus nende tegude eest vangis veetnud...ah, kes neid aastaid jõuab kokku arvutada, ilmselt igatahes rohkem, kui tal lapsi on. Tegu väga hõivatud ja mitmekülgse härraga.

Indrek Mandre

2012 - Viibib vahi all kahtlustatuna inimkaubanduses.

Mandre on Eesti esimene inimkaubanduses kahtlustatav. Seejuures aga on talle esitatud kahtlustus selle kuriteo karmimas versioonis ehk kahe või enama inimese kaubitsemises aastatel 2008-2010.


Kas pole veider, et me ei teadnud neist väga midagi enne, kui asi kriminaalseks läks, nüüd aga huvitume igast nende sammust.

Anna kommentaarides teada, milles peitub Sinu arvates staar-kriminaalide fenomen?