Ken Saan räägib Publikule, et sõjaväelane ja president Cart Gustav Emil Mannerheim on soomlaste jaoks olnud justkui tabu.

"Soomlased on Mannerheimi teemal alati kimbatuses ja teda ei osata üldse käsitleda," imestab Ken Saan, kes otsustas koos soomlastest filmiinimeste Emma Taulo ja Erkko Lyytineniga ohjad enda kätte haarata.

"Mannerheimist on üritatud filme ja sarju vändata, kuid see pole mingil müstilisel põhjusel kunagi õnnestunud," imestab Saan, kelle film "The Marshal Of Finlad" linastub 28. septembril mainekal Soome filmifestivalil "Rakkauta Anarkkia".

Lisaks läheb eetrisse kuueosaline sari, kus räägitakse, kuidas film valmis. "See oli keeruline protsess ja soomlastel on seda kindlasti põnev vaadata. Filmi idee tuli aasta alguses ja võtteperiood kestis kolm nädalat, kuid see teekond oli üks pikk takistusteriba."

Ken Saan imestab, et Soome meedias kirjutatakse justkui Soome veteranid oleksid filmi peale mida nad veel näinud pole, nördinud. "Mitte üheltki veteranilt pole midagi küsitud."

"Usun, et kui film on ära nähtud, on soomlased väga rahul. Samuti eestlased ja aafriklased, kes pole ehk kõik marssal Mannerheimi tegemistega nii briljantselt kursis. Kui noorem Eesti generatsioon teadis varem ainult seda, millised poed Helsingis Mannerheimi tänaval asuvad, siis nüüd saavad nad aimu, kes oli Mannerheim ise."

Ken Saan pole ainus eestlane, kes on skandaalse filmiga seotud. Muusika on "The Marshal Of Finlandile" kirjutanud andekas helilooja Sten Šeripov.

Filmi rahastas Soome rahvusringhääling.