Retrospektiiv avatakse pidulikult 14. novembril kell 19 tummfilmikontserdiga. Kavas on Johannes Pääsukese film „Karujaht Pärnumaal” (1912) ning Theodor Lutsu „Noored kotkad” (1927), elava muusikaga saadab filme duo UMA, kuhu kuuluvad Robert Jürjendal (kitarr) ja Aleksei Saksa (trompet). Muusikute kava koosneb enda kirjutatud paladest, mida võib iseloomustada kui segu erinevatest stiilidest: ambient, post-rock, elektroonika ja põhjamaine džäss. UMA on esinenud mitmetel festivalidel Londonis, Peterburis, Ateenas ja loomulikult Eestis.

Lisaks linastuvad Cinematekis mängufilmidest veel Kaljo Kiisa „Hullumeelsus” (1968), Peeter Simmi „Ideaalmaastik” (1980), Grigori Kromanovi „„Hukkunud Alpinisti” hotell” (1979), Veiko Õunpuu „Sügisball” (2007) ja Sulev Keeduse „Georgica” (1998). Tegemist on seni suurima Eesti filmi tutvustava projektiga Belgias.

Projekt saab teoks tänu Brüsseli Cinemateki, Brüsseli Erasmuse Ülikooli filmikooli RITS, Eesti Filmi Sihtasutuse, Eesti Film 100, Eesti Kultuuriministeeriumi, Belgia ja Luksemburgi Eesti saatkondade koostööle.

Vaata kava SIIT.