Festivali Grand Prix "Kuldne Gunnar" läks Eesti animafilmile "Eine murul", elutööpreemia pälvis samuti eestlane Rein Raamat.

"Eine murul" valmis Eesti Kunstiakadeemia animatudengite Erik Alunurme, Mihkel Reha, Mari-Liis Rebase ja Mari Pakkase koostöös. Tudengifilmi juhendasid Eesti Kunstiakadeemia animatsiooniosakonna õppejõud Priit Pärn ja Ülo Pikkov.

Tänapäeva Eesti elu karikeeriv nukufilm "Eine murul"on oma nime saanud Edouard Manet kuulsalt maalilt. Tegijad on rämekoomilise filmi sõnumi koondanud sügavalt iroonilisse lausesse "On vaja 99% tööd ja 1% annet, et sünniks meistriteos!"

Fredrikstadi Animatsioonifestival (Fredrikstad Animation Festival) on üks üheksast Euroopa lühifilmifestivalist, millel on õigus esitada filme mainekale animatsiooniauhinnale Cartoon d'Or.

"See on oluline au eesti animatsioonile ja eriti Eesti Kunstiakadeemia animatsiooniosakonnale, " sõnab juhendaja prof Priit Pärn ja lisab: "Usun, et film pälvis Grand Prix'i tänu originaalsele ideele, perfektsele teostusele ja huligaansele olemusele, mis kõik on sügavalt ühiskonnakriitilise sõnumi teenistuses."

Auhinnad jagati veel parimale tudengifilmile: "But Milk is Important" (Norra, Eirik Grønmo Bjørn­sen ja Anna Mantzaris), parimale lühifilmile: "Ursus" (Läti, Reinis Pētersons), parimale lastefilmile: "
The Secret of the Ice Flower" (Taani, Jacob Ley), parim tellimusfilm: "Trol­lus Net­ti­cus"
 (Norra, Magne Hage), publikupreemia: "The Secret of the Ice Flower" (Taani, Jacob Ley), elutööpreemia: Rein Raamat (
Eesti). Festivalile esitati tänavu 172 lühifilmi.

Vaata filmi: