Magus auhind, prestiižne žürii ja kuulus võidumees!

Yahama Drumday auhind oli tõeliselt ahvatlev — Yamaha Stage Custom Birch trummid. Seetõttu oli ka žürii professionaalsetest muusikutest ja spetsialistidest tulvil: Peeter Karo — Stanford Musicu trummispetsialist; Boris “Borka” Hrebtukov — trummar ja ametlik Yamaha artist; Simon Edgoose Inglismaalt — trummar ja ametlik Yamaha artist; Yuji Matsuoka Jaapanist — Yamaha löökriistade spetsialist ning Yamaha Music Europe GmbH esindaja.

Esimese koha võitnud Mike Miley kaalus pille vastu võttes ka nende annetamist mõnele väiksemale muusikakoolile, kellele see marjaks ära kuluks, seetõttu eks aega annab arutust, mida rokkar talle osaks saanud ja auga välja teenitud trummikomplektiga ette võtab. Üks on aga kindel — mängimisest tal siin igatahes puudust ei tule, sest sõna tema siinviibimisest on Eesti muusikute ringkonnas levinud kui kulutuli!

Vaata, millise show vinge mees viimati Von Krahlis püsti pani:

Reigo Ahven: eesmärk oli taset tõsta ja see õnnestus!

Yamaha Drumday trummivõistlusel rohkem välismaalasi ei osalenud, kuid trummar ja ürituse eestkõneleja Reigo Ahven on sellegipoolest väga õnnelik. “Meie eesmärk oli sel aastal taset tõsta ja teha selgeks, et tegu pole üksnes noortele mõeldud trummivõistlusega, vaid osaleda võivad kõik muusikud, olgu nad kuulsad või mitte kuulsad, professionaalid või iseõppinud,” kinnitas ta Publikule. “Rival Sonsi trummari Mike Miley osalemine on ääretult suur au ning lausa uskumatu, et sellise kaliibriga mees aega leidis läbi astuda,” kinnitas ta rõõmsalt.

Teise koha napsas noor ja andekas Siim Koppel, kelle blondi juuksepahmakat oleme vehklemas näinud näiteks ansamblis Ketikoerad ning erinevatel BändCämpi projektidel. “Olen kaua aega oodanud sellist entusiasti trummarite seas nagu Reigo Ahven, kelle trummitundides ma kõvasti inspiratsiooni olen kogunud. Reigo ongi see, kes meile rääkis, et Läti trummarid käivad niimoodi koos harjutamas ja saavad kuradima heaks. Ehk tuleb sellest uus trummarite revolutsioon,” loodab Siim naerdes. “Inimesed, tehke rohkem koostööd!”

Siim pakkus kuulsale välismaalasele kõva konkurentsi:

Vaata pilte:

Kes on Mike Miley? USA bluusrokkbändi Rival Sons trummar, kes on tuuritanud koos AC/DC, Kid Rocki, Judas Priesti, Alice Cooperi, Guns’n’Rosese, Evanescence’i ja Black Stone Cherryga. Rival Sons on esinenud ka kaks korda Eesti suurimas rokiklubis Rock Café ning hiljuti valiti Mike maailma parimaks trummariks, samuti kaalub mainekas ajakiri Classic Rock anda Rival Sonsile Aasta Kuumima Artisti tiitli.