Sel aastal tuleb Positivusele ühe peaesinejana tagasi Two Door Cinema Club, lisaks astuvad üles Noah and The Whale, Michael Kiwanuka, Tom Odell, Palma Violets, Team Ghost, Iiris, Suuns, Darwin Deez ja Twenty One Pilots.

Olles esitanud oma muusikat suurtel festivalilavadel UK-s, on Põhja-Iiri indie rock, punk ja sünt-pop trio Two Door Cinema Club kahtlemata “UK muusikasekene hetke säravaim täht”. Solist Alex Trimble esines ka London 2012 Olümpiamängude avatseremoonial. Pannes kokku sujuva sünt-popi nooruslikult tormiliste laulusõnadega on Two Door Cinema Club tõusnud märkimisväärse mastaabiga indie-pop artistiks.

Šarmantsed Londonist pärit indie-rokkarid Noah And The Whale on selle suve üks oodatumaid artiste. Pakkudes nautimiseks rõõmsameelseid unistavaid rütme nagu näiteks “5 Years Time” või veidi tumedamates toonides elutõdesid nagu “L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.” – Noah And The Whale on kahtlemata loonud oma erilise segu intrigeerivast ning sõltuvusttekitavast indie folk rock’ist.

Michael Kiwanuka on kõrgelt hinnatud Uganda juurtega 24-aastane Briti soul-, jazz- ja folkmuusik. Nagu võrdluseks toodud Otis Redding, Randy Newman ja Bill Withers, nii paistab ka Kiwanuka silma “kuuldava tarkuse” ning musikaalse sügavusega. See teebki temast meie generatsiooni ühe geniaalseima laulja/laulukirjutaja.

Londonist pärit indie-rock bänd Palma Violets on sel aastal üks paljulubavamaid tõusvaid tähti Briti indie-rock skenes. Esimene singel “Best of Friends” hääletati NME 2012. aasta looks ning bändi tulevikus on terendamas tuuritamine The Rolling Stones’i ja Franz Ferdinand’iga.

22-aastane laulja/laulukirjutaja Tom Odell on Briti värskeim indie folk sensatsioon – ta võitis esimese meessoost muusikuna Briti kriitikute poolt välja antud auhinna (eelnevad võitjad on näiteks Adele, Emeli Sandé ja Jessie J) ning debüüt-tuur UK-s müüdi välja juba enne esimese albumi ilmumist.

Iiris Vesik, rohkem tuntud oma lavanime Iiris järgi, on Eestist pärit laulja/laulukirjutaja ning laval tõeline näitlejanna. Kuigi teda on tihti võrreldud artistidega nagu Björk, Kate Bush, Regina Spektor ning isegi Florence + The Machine, on see põhjamaine indie sünt-pop sireen suutnud säilitada omapära ning unikaalsuse.

Team Ghost on bänd, mille algatajaks 2009. aastal oli M83-e Nicolas Fromageau. Peadpööritavad ja valjud kitarrihelid kombineerituna Sonic Youth’i ja My Bloody Valentine’i sarnase indie-rock saundiga iseloomustavad Team Ghost’i loomingut hästi.

Twenty One Pilots (Columbus, Ohio) on 2009. aastal tegevust alustanud Ameerika duo, mille liikmeteks on Tyler Joseph ja Josh Dun. Bänd ei ole kunagi mahtunud mingi kindla skene raamidesse. Nende muusika on mikstuur, millesse mahub nii pop, indietronica, sünt-pop, alternatiiv-rock, räpp, indie rock.

Darwin Deez on New York’ist pärit indie pop-rock bänd, kelle loomingut on võrreldud näiteks Foster the People ja Passion Pit’i muusikaga. UK muusikaedetabelites palju tähelepanu saanud singel “Radar Detector” tõi Darwin Deez’ile laialdasema tuntuse.

2011. aastal tänu oma debüütalbumile “Zeroes QC” parimaks uueks bändiks tunnistatud Montreal’ist pärit Suuns alustas tegevust juba 2006. aastal kui Ben Shemie (vokaal, kitarr) ja Joe Yarmush (kitarr, bass) kohtusid. Albumit “Zeroes QC” on kirjeldatud näiteks kui “kiiksuga kunstipärane rock-üllitis, mis on hirmutavalt enesekindel ja varieerub tumedatest hullumeelsuse-hetkedest veidrate surf-popi paroodiateni.”

Festivalil astuvad üles ka Sigur Rós, The xx, Crystal Castles, Jauns Mēness, Efterklang, Foxes, Elektro Guzzi, Imagine Dragons, The Joy Formidable, Willy Moon, Zodiac, John Grant, Charli XCX, No Ceremony/// ja !!! /CHK CHK CHK/.

Baltikumi suurim muusika- ja kunstifestival Positivus 2013 toimub 19., 20. ja 21. juulil Salacgrivas, Lätis. Piletid on saadaval Piletilevi müügipunktides ja kodulehel www.piletilevi.ee, samuti Positivuse kodulehel.