1. Charles Lloyd

Saksofonist, flötist, helilooja, visionäär Charles Lloyd on Eesti jazzi ajaloos olulisim välismuusik. Ta esineb neljandat korda Tallinnas, seekord oma 75. sünnipäeva turnee raames. Oma New Quartetiga, kuhu kuuluvad USA jazzitipud pianist Jason Moran, bassist Reuben Rogers ja trummar Gregory Hutchinson, mängib ta kogu südamest, sest Tallinn on tema jaoks jazzi maailmakaardil tähendusrikkaim linn.

Charles Lloyd New Quartet esineb 26. aprillil kl 19 pärast jazziauhindade jagamist Nokia kontserdimajas.

2. Hiromi 

33-aastase jaapani klaverivirtuoosi Hiromi energiast tulvil muusika, värvikas lavashow ja rõõmus mänguline lähenemine nii jazziklassikale kui pop- ja rocklugudele on pianistist lühikese ajaga teinud kuulajate lemmiku. Edu ja kasvav populaarsus on Hiromit saatnud siiani. Ta oskab publiku paari minutiga viia oma muusika võlumaailma ja see lumm jääb kestma ka pärast kontserdi lõppu.

Hiromi esineb 27. aprillil kl 18 Merepaviljonis koos oma trio projektiga.

3. Nils Frahm

Nils Frahmi minimastlik muusika meenutab selliseid kaasaegseid pianiste-heliloojaid nagu Ludovico Einaudi Itaaliast ja Olafur Arnalds Islandilt, koos viimasega on ta ka heliplaadi salvestanud. Pianisti loomingus kaovad stiilipiirid, jääb vaid meeleolu ja emotsioonide järelmaitse, hõrk ning melanhooliaga looritatud. Tema mõtlikke live-kontserte, mis kasvavad vaikusest ja püsivad minoorsete meeleolude raames, on võrreldud isegi Keith Jarrettiga. Frahmi muusikal on iseloomu, ta võib sositada, naeratada, olla ettearvamatu ja see kõik on põnev.

Nils Frahm esineb 20. Aprillil kl 18 Merepaviljonis koos TaaviKerikmäe ja Eric Echampardiga.

4. Naturally 7

Naturally 7, seitsmest meeshäälest koosnev bänd, kuulub USA säravamate vokaalansamblite hulka. Erinevalt oma lemmikust Take 6st pööravad nad vokaalharmoonia meisterlikkuse kõrval suurt tähelepanu show’le, liikumisele ja moodsatele klubirütmidele.
Bänd ise nimetab oma stiili „vocal play“, sest mängulisus, rõõmsameelne lavaline olek ja publikuga suhtlemine on nende kontserdi oluline osa. Teisalt tähendab see, et muusikud oskavad häälega mängida, imiteerida bigbändi pille, isegi raskemaidki trummisoolosid või DJ plaadikriginaid. Viis viimast aastat on nad mööda maailma tuuritanud koos Michael Bublé’ga, aga nad on esinenud ka koos Herbie Hancocki, Quincy Jonesi, Coldplay ja mitmete teiste kuulsustega.

Naturally 7 esineb 26. aprillil kl 22 Merepaviljonis.

5. Dwele

Dwele hip-hopi, house'i ja neo souli segustav muusika on haarav ja tundeküllane. Räpiajastu lapsena hakkas ta esinema hip-hop grupiga Slum Village, edasi ootas juba veidi kõrgem lend, koostöö naisräppari Bahamadiaga ja Grammy pälvinud r'n'b ansambliga Lucy Pearl. Andwele Gardner tegi endale lauljana ja heliloojana nime oma magamistoas salvestatud albumiga "Rize", mis levis kulutulena sõprade ringist palju-palju kaugemale. Peagi järgnes plaadileping maineka Virgin Records’iga ning koostööprojektid Roy Ayers'i, Earth Wind & Fire'i ja Kanye Westiga. Dwele muusikas on mustanahaliste plaadifirma Motown-muusika hing, kuid ta otsib alati uusi väljakutseid, koosseise ja kõlasid. Mängides ise klaverit, trompetit, kitarri ja bassi ning keerutades DJ-na klubides ka plaate, tunneb ta klubimuusikat viimse kui detailini. Dwele kontsert on nagu üks suur pannoo, mille elemendid moodustavad terviku. Ameerika klubide lemmik on aeg vastu võtta ka Jazzkaarel!

Dwele esineb 20. aprillil kl 22 Merepaviljonis koos DJ Heidy Purgaga.