(Ta kuulub küll mingi partei noortekogusse, kuid tegeleb peamiselt kultuuriga.) Võib-olla olen naiivne ja Tartu kubiseb neist, ma pole lihtsalt peale sattund.  Igatahes, mu sõbrannad, kes on sellised kunstiinimesed (nagu minagi), räägivad, et ta kasutab oma teadmisi lihtsalt minusuguste sebimiseks. Aga ta on huvitav ja meeldib mulle. Kui ma vaatan talle otsa, siis ma ei usu, et ta käib noori kunstitüdrukuid oma vanema inimese teadmistega sebimas. See ei ole ju ometi eesmärk omaette? Ma nagu tahaks, aga olen umbusklik... Mu küsimus on, kas kultuursus ja tundlikkus on vaid võrgutamise tööriistad "näljas" vanemate "härrade" käes? Dolores, 18.

Dr Noormann: Inimesi on igasuguseid ja nii ei saa kuidagi liigitada, et kultuursus on just võrgutamise tööriist. Pigem on selline käitumine edevuse ilming ja püüd endast noortele neidudele muljet jätta. Võrgutamise all mõtleme ikka libekeelseid komplimente ja võltslubaduste andmist, tunnete teesklemist. Aga teatud piirini umbusklik tasub ikka olla. Võrgutaja püüab saavutada kiiret
võitu või kiiret intiimsuhet. Kui tema "teadmistega sebimisega" kiiresti intiimteemadeni jõuab, peaks asi kahtlane olema ja targem oleks distantsi hoida.

Jaga
Kommentaarid