Stephen Lynch kirjeldab iseennast "muusik, kes on lõksus koomiku kehas." Tänu oma unikaalsele stand-up komöödia ja muusika sulamile on Lynchil väga lojaalsed fännid üle maailma.

Stephen kolis 1996. aastal New Yorki, eesmärgiga saada esinejaks. Päeval praktikandina tööd tehes kirjutas ta laule ning esines Manhattani klubides ja underground-üritustel. Stephen saavutas kiiresti pühendunud fännibaasi ning jäi silma telekanal Comedy Centralile. Viimane kutsus teda salvestama saadet aastal 2000 ning seda saatis väga suur menu. Lynchi teine saade, mis samuti ülimalt edukaks osutus, salvestati aastal 2008.

2006. aastal astus Stephen Lynch Broadway lavale rolliga etenduses "The Wedding Singer", millega mees pälvis mitme tähtsama teatriauhinna nomineeringud. Stephen'i albumid "A Little Bit Special", "Superhero", "The Craig Machine" ja "3 Balloons" on üle maailma müünud sadasid tuhandeid koopiaid. Tema esimene DVD "Live at the El Rey" müüs end "kullaks" ehk üle poole miljoni eksemplari. Stephen on tuuritanud maailma suurimate stand-up esinejatega nagu näiteks Lewis Black ja Mitch Hedberg.

Koomiku enda esinemised müüvad pidevalt välja nii USAs, Austraalias kui ka Euroopas, kus teda kutsutakse ühe tema kunagise tsitaadi järgi "Skandinaavia Beyoncé'ks".

Tallinna etenduse pileteid on eelmüügis Piletilevi müügipunktides. Salme kultuurikeskuse uksed on 31. augustil avatud alates kell 19.00 ning show algab kell 20.00