Reedel saabuvad Eestisse Anne Valkering ning Dr. Gijs Schumacher. Valkeringil on hindamatu kogemus nii väitleja, kohtuniku kui ka ürituste korraldajana. Anne viib Tartus läbi kaks kõrgetasemelist töötuba väitlejatele. Dr Gijs Schumacher on avaldanud lugematul hulgal töid demokraatia teemadel, tema peamisteks uurimisvaldkondadeks on institutsioonid ning otsuste tegemise protsess. Reedel kell 14.00 peab Schumacher Tallinna Ülikoolis avaliku loengu demokraatia ohtude teemal, laupäeval viib ta läbi kaks töötuba politoloogiast ning demokraatiast. Registreerimine töötubadesse on veel avatud.

Demokraatiapäeva nädala teine pool on olnud äärmiselt tihe ning kaasahaarav. Väitlused on toimunud Tallinnas, Haapsalu, Tartus, Narvas, Türil, Viljandis. Näiteks kõneles kolmapäeval Tallinna 21. Koolis kodanikuühiskonna edendaja Urmo Kübar, kes rääkis valimistest ning demokraatiast. Neljapäeval käis Tallinna Tõnismäe Reaalkoolis ajalehe MK-Estonia peatoimetaja Andrei Titov, kes keskendus online-väljaannete kommentaariumitele. "Demokraatia ja vabadus ei tähenda kõikelubatavust. Viha kommentaarides ei ole demokraatia osa. Mina sooviks, et tõuseks diskussiooni kvaliteet kommentaarides isegi nende kvantiteeti arvult,“ rõhutas Titov.

Lisaks väliskülalistele kõneleb teiste hulgas reedel TTÜ Kuressaare Kolledžis Jaak Valge, Tallinna Lilleküla Gümnaasimus peab loengu Peeter Vihma. Tallinna Linnamäe Vene Lütseumis esineb Darja Saar. Samuti leiavad aset väitlused mitmetes Eesti linnades. Avatud Vabariik korraldab oma teise konverentsi Pärnus, mis samuti keskendub demokraatia ohtudele ning Tegusad Eesti Noored lõpetavad laupäeval nädala kõigile Tartu noortele avatud minisessiooniga.

Demokraatiapäevale pühendatud nädala (15. kuni 22. september) jooksul viiakse enam kui 10 000 nooreni loengud, väitlused, konverentsid ning videod, et ärgitada neid mõtlema ohtudele demokraatias. Oma kogemusi jagavad noortega tuntud ühiskonnaelutegelased nagu Juhan Kivirähk, Linnar Viik, Jaak Valge, Andes Arrak ning paljud teised. Demokraatiapäeva korraldab Eesti Väitlusselts koostöös ENL, TEN ning Avatud Vabariik. Üritust toetab Avatud Eesti Fond. Pikemalt saab nädala kohta lugeda kodulehelt või Facebookist.