Briti rockbänd Bastille on selle aasta Briti muusikaauhindade jagamisel nomineeritud neljas kategoorias – aasta album, Briti aasta läbimurdja, aasta singel ja aasta bänd. Bastille on alguse saanud laulja ning laulukirjutaja Dan Smith’i loomingulistest ideedest ning tema suurepärasest oskusest oma ilmekad jutustused neli minutit kestvasse pop-laulu mahutada. Bändi muusika loojaks on küll vaid üks inimene, kuid laval annavad loomingu edasi neli bändiliiget. Lood koosnevad rütmikatest meloodiatest, kummitama jäävatest vokaalidest ning mitmekülgsetest helikõladest. Bastille’i debüütalbum Bad Blood ilmus 2013. aastal.

2013 oli ka sametise häälega lauljatari Laura Mvula jaoks läbimurdeaasta. Olles välja andnud oma debüütalbumi Sing to the Moon ning esinedes esimest korda USAs, SXSW festivalil, sai Mvula hulgaliselt esinemispakkumisi ning võttis osa ka Alicia Keys’i iga-aastasest Black Ball heategevus-galast. Sama põnev oli eelmine aasta Laura jaoks ka kodus, UK-s, kus ta oli Barclaycard Mercury Prize, BBC Sound of 2013 ning BRITs Critics’ Choice auhindade nominent ning viis koju kaks MOBO auhinda. Briti muusikaauhindadel on ta sel aastal nomineeritud parima läbimurdja ning parima naisartisti kategooriates. Tema liigutava versiooni Nina Simone’i loost ‘Little Girl Blue’ leiab filmi ’12 Years A Slave’ soundtrack’ilt.

Alternatiivrokkarid The 1975 kombineerivad nooruslikke teemasid nagu seks, armastus ning hirm võimsa rokiga. Kuigi bänd alustas tegevust võrdlemisi hiljuti, on nad juba esinenud iTunes festivalil, tuuritanud Euroopas ning andnud välja esimese albumi The 1975 (2013). Nende värskeim üllitis Music For the Cars EP on hetkel iTunesi edetablis kuuendal kohal.

Kid Karate on kahtlemata kõige valjum ja rokilikum lisandus Positivuse programmi. Riffide tormiline kõla, võimsad vokaalid, jõulised trummid ja eriefektid - see duo esitab tõeliselt vägevad rock’n’roll’i. Bänd andis muljetavaldava kontserdi selle aasta Eurosonic Noordeslag festivalil ning nende esimene EP Lights Out ilmus eelmisel aastal.

Festivalipass maksab hetkel EUR 57.00 ning pass koos telkimisega EUR 63.00.

Positivus festival on Baltikumi suurim ja olulisim muusika- ning kunstifestival. Positivus toimub 18., 19. ja 20. juulil juba kaheksandat korda Salacgrivas, Lätis. Eelnevalt on festivalil esinenud The xx, Muse, Sigur Rós, Imagine Dragons, Two Door Cinema Club, Willy Moon, Michael Kiwanuka, Tom Odell ja paljud teised.

Vaata-kuula: