Lahutus tuli teatavaks Kremli kodulehe kaudu, kust on kadunud märge presidendi abielu kohta ning on märgitud vaid, et tal on kaks tütart: 28-aastane Maria ja 27-aastane Jekaterina, teatab Itar-Tass.

Presidendi pikemas eluloos on aga Putini abielust siiski juttu ning puudub jällegi märge lahutuse kohta. Ka ei ole siiani saadetud välja ametlikku kinnitust lahutuse vormistamise kohta.

"See tähendab, et lahutus on aset leidnud," vastas Putini kõneisik Dmitri Peskov uudisteagentuuri päringule abielumärke kadumise kohta. Presidendi praeguse perekonnaseisu kohta aga infot ei anta, sõnades, et see on "presidendi eraasi".

The Moscow Times raporteerib, et Venemaal on asunud ringlema kuuldused, et nagu uuemad ajalooõpikud ei maini Putini peamisi opositsionääre Hodorkovskit ja Berezovskit, asub ajalugu peagi vaikima ka Putini nüüdsest eksabikaasast.

Venemaa esipaar teatas otsusest oma 30-aastane abielu lõpetada läinud aasta juunikuus. Veel enne kui uudis lahutuse kohta teatavaks sai, ringlesid jutud, et presidendil on uus silmarõõm, endisest olümpiavõitjast ja riigiduumasaadikust 30-aastane iluvõimleja Alina Kabajeva. Läinud septembris kõlasid kuuldused paari pulmadest, mida aga ametlikult kinnitatud ei ole. Sotši olümpiamängude avatseremoonial kandis aga Kabajeva nii tõrvikut kui ka abielusõrmust.